ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Χριστουγεννιάτικο Δείπνο της ΕΛΠΙΔΑΣ, Bvlgari και Kessaris στην Αθήνα, Art Fair Μουσείο ILIAS LALAOUNIS, κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης Mara Karetsos, το Λονδίνο στηρίζει την Axion Hellas και η Περιπέτεια και τα παραμύθια της
Επιχειρησιακή άσκηση των πέντε ειδικών μονάδων Άμεσης Επέμβασης-Απεγκλωβισμού ασθενών και πολιτών κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε το πρωί στο parking του τελεφερίκ στην Πάρνηθα, παρουσία του Γιώργου Πατούλη και στελεχών του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ), της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ προκειμένου να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές επέμβασης.
Στο μεταξύ, από τις σημερινές εκτιμήσεις της μετεωρολογικής Υπηρεσίας φαίνεται ότι επιβραδύνεται η επέλαση της κακοκαιρίας στην Αττική και, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης «μάλλον θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία την Δευτέρα και ίσως κλείσουν συνολικά ή κατά τόπους την Τρίτη, ανάλογα με την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου».
Η σχετική απόφαση υπογράμμισε, «αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα, μετά την σύσκεψη που θα επακολουθήσει με τους συναρμόδιους φορείς για την επανεκτίμηση των δεδομένων».
Σημειώνεται ότι όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα, με 80 οχήματα βαρέως τύπου, 2,5 τόνους αλάτι διανεμημένο σε 10 σημεία του λεκανοπεδίου και 250 άτομα σε πλήρη επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της χιονόπτωσης.
Αναφορικά με την σημερινή άσκηση ετοιμότητας των μονάδων απεγκλωβισμού που συγκροτήθηκαν από τους παραπάνω φορείς, είναι στελεχωμένες με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και κινούνται με ειδικά οχήματα (ερπυστριοφόρα). Αυτές θα παρεμβαίνουν μετά από ενημέρωση μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1110, (συστάθηκε για την πανδημία) και από σήμερα Κυριακή 23 Ιανουαρίου αξιοποιείται και για την καταγραφή αιτημάτων παροχής βοήθειας ασθενών που έχουν εγκλωβιστεί.
Όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης, «Τα αιτήματα θα προτεραιοποιούνται και θα ικανοποιούνται το ταχύτερο δυνατό. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ουσιαστικό έργο παραμένουμε στην πρώτη γραμμή για την προστασία και την ζωή των συμπολιτών μας».
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βιολάντα: Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε οικοδομικές άδειες και πυρασφάλεια – Οργή και θλίψη στις κηδείες των τριών εργαζομένων
- The Mononews Quiz 30/1/2026
- Αυξήσεις από σήμερα στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα από τις φοροελαφρύνσεις – Αναλυτικά παραδείγματα
- Με συνθήματα και καπνογόνα ο λαός του ΠΑΟΚ είπε «αντίο» στους επτά οπαδούς – Σήμερα και αύριο οι κηδείες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.