• Κοινωνία

    Πατέρας 8χρονης Αλεξίας: «Να προσεύχεστε για το κοριτσάκι μας»

    • NewsRoom


    Για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού του, ανήμερα το Πάσχα από αδέσποτη σφαίρα μίλησε δημόσια ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής.

    «Προχθές, τη Δευτέρα το μεσημέρι κατεβήκαμε από την εντατική στο θάλαμο και περιμένουμε. Τα συναισθήματα είναι πολλά και ευχάριστα», ανέφερε ο κ.Σαμαρτζής και πρόσθεσε ότι «η εξέλιξη αυτή αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για την συμπαραστασή του και θέλω να προσεύχεστε το κοριτσάκι μας να γίνει γρήγορα καλά».

    Η Αλεξία είναι πλέον εκτός κινδύνου, όσον αφορά τη ζωή της, ωστόσο το παιδί δεν επικοινωνεί, αλλά έχει ανοιχτά μάτια, κινεί τα άκρα και προφέρει ήχους, όπως σημείωσε χθες, ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού Μανώλης Παπασάββας, διαβάζοντας το ιατρικό ανακοινωθέν.

    Το κείμενο του ανακοινωθέντος ακολουθεί: «Η ασθενής Σ.Α. από 24ώρου νοσηλεύεται πλέον εκτός της Μονάδος Εντατικής θεραπείας σε Χειρουργικό Τμήμα. 

    Είναι απύρετη, δεν επικοινωνεί, αλλά έχει ανοικτούς τους οφθαλμούς, κινεί τα άκρα ομότιμα και προφέρει ήχους. 
    Δεν παρουσιάζει σημεία ή συμπτώματα ενδοκρανίου υπερτάσεως και υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία. 

    Θα γίνειεπανέλεγχος από τους νευρολόγους του Νοσοκομείου προκειμένου να τροποποιηθεί η φαρμακευτική αγωγή. Εκτιμούμε ότι έχει διαφύγει πλέον τον κίνδυνο ζωής χωρίς όμως να είμαστε σίγουροι περί της προγνώσεως». 



    ΣΧΟΛΙΑ