• Κοινωνία

    Πάσχα 2020: Μια διαφορετική Ανάσταση, από τις τηλεοράσεις και τα μπαλκόνια των σπιτιών

    • NewsRoom


    Μια Ανάσταση που σίγουρα δεν έμοιαζε με καμία προηγούμενη ήταν η Ανάσταση του 2020, η οποία έγινε υπό συνθήκες καραντίνας, με τις εκκλησίες άδειες και τους πολίτες στα μπαλκόνια τους και μπροστά στις τηλεοράσεις. Μια Ανάσταση που όλοι εύχονται να μην ξαναζήσουν, αλλά και που κανένας δεν πρόκειται να ξεχάσει.

    Οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα, μόλις οι ιερείς στις Εκκλησίες έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη», βγήκαν στα μπαλκόνια και τα παράθυρά τους για να ευχηθούν μαζί με τους γείτονές τους και να γιορτάσουν την Ανάσταση, ακούγοντας τις καμπάνες να χτυπούν. Σε πολλές πόλεις, όπως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ο ουρανός γέμισε βεγγαλικά, έπεφταν βαρελότα και ο κόσμος ευχόταν δυνατά σε γείτονες και γνωστούς «Χριστός Ανέστη».

    Ο Δήμος Αθηναίων είχε ανακοινώσει ότι θα γιόρταζε με πυροτεχνήματα την Ανάσταση, σημειώνοντας: «Την ώρα του “Χριστός Ανέστη” ο ουρανός σε επτά σημεία της Αθήνας, στις αντίστοιχες Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, θα φωτιστεί από πυροτεχνήματα που με απόλυτη ασφάλεια θα χρησιμοποιήσει ο Δήμος Αθηναίων». Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, είχε αναφέρει στο μήνυμά του: «Με το «Χριστός Ανέστη», ας κοιτάξουμε ψηλά! Απόψε φωτίζουμε τον ουρανό με τα πυροτεχνήματα του δήμου. Από το μπαλκόνι, από το παράθυρο αλλά με πολλή αγάπη. Για το φως. Καλή Ανάσταση!».



    ΣΧΟΛΙΑ