Κοινωνία

Παρίσι 2024: Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στον Σηκουάνα

  • NewsRoom
Παρίσι 2024: Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στον Σηκουάνα


Το διοικητικό συμβούλιο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024, επικύρωσε τη Δευτέρα (13/12) την απόφαση για μία άνευ προηγουμένου τελετής έναρξης των Αγώνων, η οποία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά έξω στην Ιστορία εκτός σταδίου και συγκεκριμένα στον ποταμό Σηκουάνα!

Περισσότερα από 160 σκάφη που θα υποδέχονται αθλητές και αθλήτριες από περισσότερες από 200 αποστολές, θα παρελάσουν στον ποταμό για σχεδόν 6 χιλιόμετρα μεταξύ του «Pont d’Austerlitz» και του «Pont d’Iéna» στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με το σχέδιο των διοργανωτών, ενώ η τελετή λήξης, θα πραγματοποιηθεί στην «Esplanade du Trocadéro».

Οι διοργανωτές σχεδιάζουν να υποδεχθούν σχεδόν 600.000 άτομα στην τελική έναρξης, με ένα μέρος του κοινού να παίρνει θέση κατά μήκος του ποταμού σε κερκίδες (με εισιτήρια), και ένα άλλο μέρος να παρακολουθεί την τελετή δωρεάν μέσω ειδικών εφαρμογών.

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, είχε αποκαλύψει τις συγκεκριμένες σκέψεις τον περασμένο Ιούλιο στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, συναντώντας την… απροθυμία από την πλευρά της αστυνομίας, που ανησυχούσε για την ασφάλεια μίας τόσο μεγάλης εκδήλωσης.

«Σήμερα είναι μια δυνατή στιγμή. Υπάρχουν πολλά συναισθήματα, πολύς ενθουσιασμός. Η τελετή έναρξης είναι πάντα ο μεγαλύτερος… σκόρερ των Αγώνων» τόνισε ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, Τονί Εστανγκέ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά το τέλος του συμβουλίου της Δευτέρας (13/12).

Διαβάστε επίσης

Επανέρχονται από αύριο τα δρομολόγια Προαστιακού που είχαν ανασταλεί λόγω εργασιών

Ζέρβας: Μείωση 30% των ενεργών κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη

H Χριστίνα Σαλάππα πρώτη ανακρίτρια για «ευρωπαικά» οικονομικά εγκλήματαΣΧΟΛΙΑ