• Κοινωνία

    Παραίτηση του προέδρου Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου-Καταγγέλλει αλλοίωση υπέρ ΛΟΑΤΚΙ-Ρομά

    • NewsRoom


    Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), Γιώργος Σταυρόπουλος, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση αλλοιώνει τη σύνθεση της επιτροπής, τοποθετώντας 5 μέλη από την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και άλλα 2 από τους Ρομά.

    Ο πρώην υπουργός στην κυβέρνηση Παπαδήμου υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θέλει να αδρανοποιήσει τη λειτουργία της επιτροπής, καταργώντας κάθε αρχής ισότητας έναντι των λοιπών φορέων προστασίας των δικαιωμάτων που είναι ήδη μέλη της ΕΕΔΑ και διαθέτουν μόνο μια ψήφο.

    «Οι Κοινότητες των Ρομά και των ΛΟΑΤΚΙ πρέπει να εκπροσωπείται στην ΕΕΔΑ. Η υπερβολικά μεγάλη όμως, ευνοϊκή μεταχείρισή τους σε βάρος όλων των άλλων υπερασπιστών των δικαιωμάτων του ανθρώπου προσβάλλει τους δεύτερους, αλλά και υποβαθμίζει το κύρος της ίδιας της Εθνικής Επιτροπής, αλλοιώνει άκριτα τη σύνθεσή της και θίγει την ανεξαρτησία της. Η τελευταία κυβερνητική ενέργεια ήταν η τελευταία πράξη μιας αδιάφορης και συχνά απαξιωτικής στάσης των εκπροσώπων της εκτελεστικής εξουσίας απέναντι στην ΕΕΔΑ, με ελάχιστες, μόνο, λαμπρές εξαιρέσεις», αναφέρει ο κ. Σταυρόπουλος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι Rainbow Rose συζητούν με τον Παύλο Γερουλάνο για φιλικές πολιτικές προς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος τα βιβλιάρια υγείας – Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Μπόλαρης δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Θωμαρίτας: Δεν επιλέγω συνεργάτες ως «κυπατζής»



    ΣΧΟΛΙΑ