• Πολιτική

    Οι Rainbow Rose συζητούν με τον Παύλο Γερουλάνο για φιλικές πολιτικές προς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

    • NewsRoom


    Στη συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, οι Rainbow Rose, όπως είναι ευρέως γνωστοί, συζήτησαν με τον Παύλο Γερουλάνο ιδέες για φιλικές προς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα πολιτικές, σε επίπεδο Δήμου, και ταυτόχρονα συμφώνησαν ότι είναι πολύ σημαντική η επαφή με ευρωπαϊκούς δήμους,  όπως η Βιέννη και το Μάντσεστερ, που έχουν ήδη υιοθετήσει μοντέλα που συμβάλλουν στην άρση των διακρίσεων.

    «Η καταγραφή των αιτημάτων των ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων είναι ένα πρώτο, απαραίτητο βήμα προς την υιοθέτηση πολιτικών ενσωμάτωσης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος.

    Και συνέχισε λέγοντας: «Ένας κεντρικός και μεγάλος μας στόχος, ως ομάδα, είναι να γίνει η Αθήνα μια πόλη-υπόδειγμα δημοκρατίας και προάσπισης των δικαιωμάτων. Από τον Δήμο Αθηναίων, γνωρίζουμε πως έχουν γίνει ήδη κάποια βήματα, όπως η δωρεάν γραμμή υποστήριξης από επιστήμονες σε συνεργασία με ΜΚΟ, η οποία πρέπει όμως να ενισχυθεί. Ζωτικής σημασίας είναι ακόμη η συνέχιση της συνεργασίας του Δήμου με διεθνείς οργανώσεις για την πραγματοποίηση HIV Test, όπως γίνεται αυτήν τη στιγμή στο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης με την υποστήριξη του AIDS HealthCare Foundation. Παράλληλα όμως, πρέπει να πάμε και στην επόμενη φάση που είναι η δημιουργία δομών στήριξης ΛΟΑΤΚΙ εφήβων, η δημιουργία προϋποθέσεων για την προσέλκυση ΛΟΑΤΚΙ τουρισμού αλλά και η ένταξη της Αθήνας στο Rainbow City Network. Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή συνάντηση όπως και κάθε επαφή με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι χρήσιμη και εποικοδομητική για όλους».

     Στο τέλος της συνάντησης, ο υποψήφιος για το Δήμο των Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, παρουσίασε στα μέλη του Rainbow Rose το katevagiatinathina.gr, την ανοιχτή πλατφόρμα για υποψηφίους που ανακοίνωσε πρόσφατα και μέσα από την οποία καλεί όποιον έχει λίγες ώρες διαθέσιμες για τη γειτονιά του να μπει και να δηλώσει την επιθυμία να συμμετέχει στην προσπάθεια να γίνει η Αθήνα μια πόλη όπου κανένας Αθηναίος, κανένας επισκέπτης δε θα νιώθει ότι τα δικαιώματά του καταπατούνται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παύλος Γερουλάνος: «Θες να βελτιώσεις την γειτονιά σου; Κατέβα για την Αθήνα!»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με την Ελληνική Εταιρία και το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για ένα Βιώσιμο Κέντρο συναντήθηκε ο Π.Γερουλάνος



    ΣΧΟΛΙΑ