ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παπασταύρου: Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Η Πολιτεία αναγνωρίζει και στηρίζει τη συμβολή της Εκκλησίας
Διευκρίνισε ωστόσο ότι το μέτρο θα πρέπει να ισχύσει χωρίς εξαιρέσεις.
Υπέρ της χρήσης μάσκας ακόμη και στους ιερούς ναούς τάχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
«Αν οι ειδικοί μας το συνιστούν πρέπει να κάνουμε υπακοή. Χρειάζεται όμως μια εξήγηση, η οποία έχει κοινωνικό αντίκτυπο. Αυτό θα γίνει μόνο στην εκκλησία; Αυτό θα γίνει στα γήπεδα; Αυτό θα γίνει όπου υπάρχουν συνάξεις; Διότι η μέχρι τώρα εμπειρία απέδειξε ότι δεν είμαστε ειλικρινείς και τίμιοι σε αυτό το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν είναι δυνατόν στα κομμωτήρια, στις πλαζ -όπου γίνονται συναθροίσεις- να μην επιβάλλονται τέτοια μέτρα και να επιβάλλονται στον χώρο της εκκλησίας», υπογράμμισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».
Σύμφωνα με κύκλους της Ιεράς Συνόδου, υπάρχει σύσταση εκ μέρους της Εκκλησίας, στους υπευθύνους των ιερών ναών, να εισέρχονται οι πιστοί φορώντας μάσκα, να κάνουν χρήση αντισηπτικών και να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελ. Προδρόμου (BMS) για καινοτόμα φάρμακα: Η υποχρηματοδότηση, τα αδιέξοδα και οι αναγκαίες λύσεις
- The Billionaires Club: Ποιοι είναι οι 19 δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα των επιδραστικών του mononews100
- Υπερταμείο: Ενδιαφέρον από πέντε επενδυτικά σχήματα για τις Ελληνικές Αλυκές
- Νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Στη Β΄ φάση του διαγωνισμού οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR–METLEN και ΑΒΑΞ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.