• Κοινωνία

    Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Κορκονέα

    • NewsRoom
    κορκονεας

    Επαμεινώνδας Κορκονέας. Αποφυλακίστηκε στα 13 χρόνια


    Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας για την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια από τον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

    Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Δευτέρα οι δικαστές μετά από μακρά διαδικασία, έκριναν ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών, με αποτέλεσμα ο δράστης της δολοφονικής ενέργειας να είναι ήδη ελεύθερος, καθώς είχε εκτίσει την ποινή του.

    Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφαση, μόλις αυτή καθαρογραφεί, προκειμένου από τη μελέτη του σχετικού υλικού να αποφασιστεί αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση από τον Άρειο Πάγο.

    Σε μία τέτοια περίπτωση η δίκη θα επαναληφθεί μέσα στο νομικό πλαίσιο που θα καθορίζει η αναιρετική απόφαση.



    ΣΧΟΛΙΑ