• Κοινωνία

    Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των Γεωτεχνικών

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης


    Η υπ’ αριθμόν361/2024απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κηρύσσεται παράνομη και καταχρηστική η απεργία – αποχή των υπαλλήλων των κλάδων ΠΕ Γεωτεχνικών, ύστερα από αγωγή που κατέθεσε εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

    Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι η απόφαση αυτή δικαιώνει τις θέσεις και τα επιχειρήματα που ανάπτυξε η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για το άκαιρο και κοινωνικά επικίνδυνο της απεργίας – αποχής τους από καθήκοντα που άπτονται της προστασίας της δημοσίας υγείας.

    Παρά ταύτα, πρόσθεσε,αναγνωρίζουμε ότι πολλά από τα αιτήματα που θέτουν οι ανωτέρω υπάλληλοι είναι δίκαια και για το λόγο αυτό είμαστε πρόθυμοι να τα συζητήσουμε μαζί τους.

    Έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι τα προβλήματα λύνονται με διάλογο, ρεαλισμό και υπευθυνότητα έναντι του κοινωνικού συνόλου, για τα συμφέροντα του οποίου όλοι μαζί αγωνιζόμαστε, κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης:

    Ερντογάν: Το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα για τη σκληρότητά του

    Σοφία Ζαχαράκη για δημογραφικό: «Έχουμε φτάσει στα 5.600 επιδοτούμενα δάνεια σε νέα ζευγάρια» – Το σχέδιο της κυβέρνησης

    Ευρωαγορές: Ισχυρά κέρδη στο Λονδίνο μετά τα στοιχεία για την ανάπτυξη – Απώλειες σε Γερμανία και Γαλλία



    ΣΧΟΛΙΑ