ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δύσκολη είναι η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου. Το ίδιο το Βατικανό μίλησε για “πολυπλοκότητα της κατάστασης'” και “πολυμικροβιακή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος”.
Όπως έγινε γνωστό από την αίθουσα Τύπου του Βατικανού, η παραμονή του πάπα Φραγκίσκου στην καθολική πολυκλινική Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης θα είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί αρχικά.
Η καθιερωμένη συνάντηση της Τετάρτης με τους πιστούς ακυρώθηκε.
Μάλιστα, οι γιατροί προχώρησαν σε τροποποίηση της θεραπείας για τη λοίμωξη του αναπνευστικού του Πάπα Φραγκίσκου καθώς έπρεπε να αντιμετωπιστεί η «σύνθετη κλινική κατάσταση» και θα παραμείνει στο νοσοκομείο όσο χρειαστεί.
Σημειώνεται ότι ο 88χρονος Πάπας Φραγκίσκος εισήχθη την περασμένη Παρασκευή στην πανεπιστημιακή πολυκλινική Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης για θεραπεία λοίμωξης του αναπνευστικού.
Ο Πάπας νοσηλεύτηκε για βρογχίτιδα στο ίδιο νοσοκομείο τον Μάρτιο του 2023, περνώντας εκεί τρεις νύχτες.
Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα της COP28 λόγω μιας άλλης ασθένειας.
Ο Αργεντινός Ποντίφικας είναι τα τελευταία 12 χρόνια ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας σε όλη του τη ζωή, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης μέρους ενός εκ των πνευμόνων του σε ηλικία 21 ετών.
Διαβάστε επίσης:
Μαρινάκης: Με το πρόγραμμα “Σπίτι μου ΙΙ” 584 οικογένειες έχουν αποκτήσει ήδη νέα κατοικία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραγωδία στη Χαλκίδα: Δολοφόνησαν με μαχαίρι έναν 23χρονο
- Αγιάσογλου (ΟΣΥ): Στα σκαριά η λύση της έλλειψης οδηγών – Πώς θα αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων
- Άδωνις Γεωργιάδης – φαρμακευτικές: Ο Υπουργός στέλνει τον λογαριασμό για το clawback στον Κυριάκο Πιερρακάκη
- Γιατί έκαναν ράλι ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και τράπεζες, ο Ψάλτης και το νέο πρόσωπο στην Alpha, τα ΕΛΤΑ και η πώληση για 1 ευρώ, στην αρένα ο Σκλήκας, τι τρέχει με την Ιόνιο Σχολή και ο συνοδός της Όλγας