• Κοινωνία

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Αναστέλλεται προσωρινά για λόγους ασφάλειας η λειτουργία των πανεπιστημιακών μονάδων σε Χίο και Σάμο

    • NewsRoom
    Χρυσή Βιτζιλάκη

    Χρυσή Βιτζιλάκη, πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου


    «Με στόχο πάντα την ασφάλεια κατά προτεραιότητα των μελών των ακαδημαϊκών μας μονάδων», όπως αναφέρει η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτζιλάκη, αποφασίστηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό της 29ης Οκτωβρίου η προσωρινή διακοπή του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και διοικητικού έργου των Πανεπιστημιακών Μονάδων Σάμου και Χίου, για λόγους ασφάλειας από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και έως ότου ελεγχθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις από κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό απαγορεύεται η είσοδος σ’ όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος σε Σάμο και Χίο, χωρίς άδεια, με εξαίρεση τις φοιτητικές εστίες έως τη διασφάλιση στέγης των διαμενόντων σε αυτές.

    Όπως σημειώνει η κυρία Βιτζιλάκη «είμαστε σε συνεχή επαφή με την Πολιτική Προστασία, την Περιφέρεια και τους Δήμους Καρλοβάσου Σάμου και Χίου ώστε το συντομότερο δυνατό να γίνει αρμοδίως επιτόπια αυτοψία και έλεγχος όλων των κτιριολογικών μας εγκαταστάσεων. Με βάση τις τελευταίες επικοινωνίες, έχει ήδη γίνει η πρώτη αυτοψία των φοιτητικών κατοικιών και κτιρίων και στη Χίο και ιδιαίτερα στο Καρλόβασι όπου έχουμε και ορισμένες εμφανείς ζημιές στα κτίρια μας και στη συνέχεια θα γίνει και ο έλεγχος από κλιμάκιο μηχανικών για το χαρακτηρισμό των κτιρίων.

    Αντίστοιχες ενέργειες αναμένονται και στη Χίο». «Αυτό για το οποίο οι μηχανικοί που έκαναν τον προκαταρκτικό έλεγχο μας αναφέρουν είναι ότι τα κτίρια των φοιτητικών εστιών φαίνονται να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν εμπνέουν κάποια ανησυχία», προσθέτει και σημειώνει: «Τα νησιά μας δοκιμάζονται πολλαπλώς, αλλά όλες και όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τις οποίες δυσκολίες, ακόμα και αυτές που μας δημιουργεί ο Εγκέλαδος. Συνεχίζουμε δυνατοί και δυνατές. Συνεχίζουμε αισιόδοξοι και αισιόδοξες».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ