ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έως αύριο, Σάββατο 5 Ιουνίου και κατά τις εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων των φαρμακείων, μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία τα δύο πρώτα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self tests) οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν στις 14 Ιουνίου 2021 για τα Γενικά Λύκεια και μια ημέρα αργότερα, στις 15 Ιουνίου 2021, για τα Επαγγελματικά Λύκεια.
Οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).
Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα γίνει την Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη, 10 έως και την Κυριακή, 13 Ιουνίου.
Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021.
Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο, 19 μέχρι την Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021.
Σημειώνεται ότι συμμετοχή στις επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά στον κορονοϊό, προβλέπεται μόνο εφόσον υπάρχει εργαστηριακά αποδεδειγμένη ασθένεια COVID-19 του ίδιου του υποψηφίου.
Διαβάστε ακόμη:
Υπουργείο Παιδείας: Οδηγός για την ασφαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Απίστευτο: H CAF ανέτρεψε το αποτέλεσμα του τελικού στο Κόπα Άφρικα – Νικητής το Μαρόκο, τιμωρήθηκε η Σενεγάλη
- Στάσσης, Σιάμισιης, Τζαννετάκης, Καρύδας (Bloomberg): Πώς διαμορφώνονται οι ενεργειακές ισορροπίες με την κρίση στη Μέση Ανατολή
- Στη Βουλή η δεύτερη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ποιοι βουλευτές είναι στο φάκελο;
- Τηλεπικοινωνίες-Τεχνολογία: Επενδύσεις άνω των €1,3 δισ. το 2025
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.