• Κοινωνία

    Πανελλήνιες 2019: Την Παρασκευή η ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων

    πανελληνιες

    Πανελλήνιες 2019


    Με μεγάλη αγωνία αναμένουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων οι φετινοί υποψήφιοι, καθώς αυτά θα καθορίσουν το εκπαιδευτικό τους μέλλον, σε συνδυασμό με τις βάσεις, οι οποίες θα γίνουν γνωστές περί τα τέλη του καλοκαιριού.

    Όπως έχει γίνει γνωστό, τα αποτελέσματα των βαθμολογιών των υποψηφίων θα γίνουν γνωστά την Παρασκευή, 28 Ιουνίου. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει τα πρώτα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων, οι οποίες στη συνέχεια θα διαμορφώσουν και τις βάσεις εισαγωγής των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων το 2019.

    Μέσα στις επόμενες ημέρες, τα αποτελέσματα της βαθμολογίας των υποψηφίων θα αναρτηθούν και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

    Υπενθυμίζεται ότι, το περασμένο έτος, η ιστοσελίδα που χρησιμοποιήθηκε προς δημοσίευση των αποτελεσμάτων ήταν η http://results.it.minedu.gov.gr.

    Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, η οποία έχει «ανοίξει» από την περασμένη Παρασκευή.

    Οι υποψήφιοι απευθύνονται στις σχολικές μονάδες, όπου φοίτησαν και, πραγματοποιώντας τα απαραίτητα βήματα, που έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο, συμπληρώνουν το μηχανογραφικό δελτίο, με τις σχολές της προτίμησής τους, με τη σειρά κατάταξης που επιθυμούν.

    Αναμένεται, ακόμη, να διευκρινιστεί και η τελική καταληκτική ημερομηνία, μέχρι την οποία θα μπορούν οι υποψήφιοι να υποβάλλουν μηχανογραφικό δελτίο. Έως αυτή τη στιγμή, αυτή η ημερομηνία είναι η 15η Ιουλίου.

    Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάσεων, εν όψει της δημοσιοποίησης των Βάσεων 2019, θα κληθούν, χρησιμοποιώντας το password (κωδικό ασφαλείας) που έχουν ήδη λάβει, να οριστικοποιήσουν την υποβολή του μηχανογραφικό τους δελτίου, μέσω της ιστοσελίδας http://exams.it.minedu.gov.gr.

    Υπενθυμίζεται ότι φέτος αναμένεται να δούμε σημαντικές ανατροπές και ανακατατάξεις, τόσο στις βαθμολογίες των γραπτών των υποψηφίων, όσο και στις τελικές βάσεις εισαγωγής, καθώς, όπως έχει συζητηθεί, η φετινή χρονιά αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων, σε ό,τι αφορά στις Πανελλαδικές εξετάσεις, που δυσκόλεψε τους μαθητές, κυρίως εκείνους του προσανατολισμού θετικών σπουδών.

    Τα αποτελέσματα της Παρασκευής, αλλά και η δημοσιοποίηση των βάσεων εισαγωγής, που θα γίνει αργότερα, θα αποκαλύψουν εάν οι αρχικές εκτιμήσεις για τα φετινά δεδομένα θα επιβεβαιωθούν ή όχι.



    ΣΧΟΛΙΑ