• Κοινωνία

    Πανελλήνιες 2019: Αλλαγές στις σχολές που θα μπορούν να δηλώσουν οι υποψήφιοι

    • NewsRoom
    panellinies

    ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαΐτας


    Μετά το τελικό σχέδιο, σχετικά με τους όρους που αφορούν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και την εισαγωγή στις Πανεπιστημιακές σχολές, που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα, στη δημοσιότητα ήρθαν και τα νέα τμήματα, που πρόκειται να ενταχθούν από φέτος στο μηχανογραφικό και να καταστούν άμεσα διαθέσιμα, ως επιλογές των υποψηφίων στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

    Στην τροπολογία με τίτλο «Τροποποίηση της Φ.253/142542/Α5/2017 (Β’ 2995) υπουργικής απόφασης με θέμα: Ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία του άρθρου 3 του ν. 4327/2015 (Α΄ 50), όπως τροποποιήθηκε με τις παρ. 1 και 2 του άρθρου 74 του ν. 4485/2017 (Α΄ 114) και συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων», το υπουργείο Παιδείας παραθέτει τις αλλαγές που θα προκύψουν σε ότι αφορά στις αντικαταστάσεις τμημάτων, αλλά και στις προσθήκες, που θα εμφανιστούν στο νέο μηχανογραφικό.

    Από τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις, επομένως, οι μαθητές θα μπορούν να δηλώσουν και τα παρακάτω τμήματα στο μηχανογραφικό τους:
    • Στο εδάφιο 1, «Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών», της παρ. 2 του άρθρου 1 της ανωτέρω απόφασης, αντικαθίσταται το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ από τρία νέα τμήματα. Δείτε τα αναλυτικά παρακάτω:
    πινακας
    Οι αλλαγές στα πανεπιστημιακά τμήματα του Επιστημονικού Πεδίου Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών
    • Στο εδάφιο 2, «Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών» της παρ. 2 του άρθρου 1, αντικαθίστανται τα παρακάτω τμήματα των Πανεπιστημίων, υπό τον τίτλο «Πανεπιστήμια» με τις πιο κάτω σχολές, υπό τον τίτλο «ΤΕΙ», ενώ προστίθενται και νέες σχολές στην κατηγορία «Πανεπιστήμια».
    πινακας
    Οι αλλαγές στα πανεπιστημιακά τμήματα του Επιστημονικού Πεδίου Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στη δημοσιότητα το νέο σχέδιο για τις Πανελλαδικές-Οι αλλαγές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εκτός Πανελληνίων στο Λιμενικό Σώμα

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Πανελλήνιες 2019: Προσοχή στις παγίδες του νέου μηχανογραφικού



    ΣΧΟΛΙΑ