• Κοινωνία

    Παύση «πυρών» για τον Γιάννη Κούστα και τη Σοφία Γιαννικοπούλου

    • NewsRoom
    Γιάννης Κούστας και Σοφία Γιαννικοπούλολυ

    Γιάννης Κούστας και Σοφία Γιαννικοπούλου σε παλαιότερες στιγμές τους


    Τέλος στη μακρόχρονη δικαστική κόντρα έδωσε ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας με την πρώην σύζυγό του και πρώην ηθοποιό, Σοφία Γιαννικοπούλου.

    Η αντιδικία ξεκίνησε όταν πλέον το ζευγάρι ήθελε να δώσει τέλος στο γάμο του και συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα του 2012, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικά με τα οικονομικά θέματα που προέκυπταν με το διαζύγιο.

    Η Σοφία Γιαννικοπούλου κατήγγειλε τον Γιάννη Κούστα για ξυλοδαρμό, ενώ εκείνος στη συνέχεια απάντησε κατηγορώντας την πρώην σύζυγό του για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της ψευδορκίας μάρτυρα.

    Μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι δύο πλευρές έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειoδικείου της Αθήνας, στο εδώλιο του οποίου επρόκειτο να καθίσει η Σοφία Γιαννικοπούλου.

    Παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν, η πρώην ηθοποιός, η οποία παρέμεινε σιωπηλή καθ’όλη τη σύντομη διαδικασία.

    Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, αναγνώστηκε από το δικαστήριο δήλωση του Γιάννη Κούστα, στην οποία ανέφερε:

    «Δεν επιθυμώ τη συνέχιση της δίκης. Δεν υπήρξε δόλος από την πλευρά της κατηγορουμένης. Δεν επιθυμώ την καταδίκη της, γιατί δεν είχε την πρόθεση να προκαλέσει την άδικη δίωξη μου», ενώ ο πληρεξούσιος δικηγόρος του εφοπλιστή, Μιχ. Δημητρακόπουλος, εξήγησε πως δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και πλέον το ποινικό σκέλος του πολύκροτου διαζυγίου «βαίνει προς εκτόνωση».

    Το δικαστήριο με τη σειρά του, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, απάλλαξε την Σοφία Γιαννικοπούλου από όλες τις κατηγορίες, κηρύσσοντάς την αθώα.

    Από τον περασμένο Απρίλιο, βέβαια, είχε ήδη ξεκινήσει η αλλαγή πλεύσης, όταν η Σοφία Γιαννικοπούλου είχε απαλλάξει τον 62χρονο εφοπλιστή από τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής απειλής και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης, υποστηρίζοντας ότι το «θερμό» επεισόδιο έγινε «στην ένταση της στιγμής».

    «Προέχουν τα παιδιά μου που υπεραγαπούν τον πατέρα τους», είχε δηλώσει η ίδια.

    Πριν από μερικές ημέρες, συζητήθηκαν, επίσης, τα ασφαλιστικά μέτρα αναφορικά με την διατροφή της μεγάλης τους κόρης, η οποία σπουδάζει στην Αμερική.

    Όσον αφορά στην αμύθητη περιουσία του Γιάννη Κούστα, ο οποίος ήδη έχει αλλάξει σελίδα στη ζωή του, καθώς παντρεύτηκε την Δήμητρα Μέρμηγκα, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα παιδί, εκδόθηκαν σχετικές αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκε πως θα κατανεμηθούν τα εκατομμύρια ευρώ που αποτελούν τα κοινά αποκτήματα κατά τον 20ετή γάμο τους.



    ΣΧΟΛΙΑ