• Κοινωνία

    Ουρές και πάλι στις τράπεζες – Ανοιχτό το ενδεχόμενο πιο αυστηρών μέτρων

    • NewsRoom


    Νέες εικόνες συνωστισμού έξω από υποκαταστήματα τραπεζών μεταδίδουν από νωρίς το πρωί οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Οι πολίτες περιμένουν για αρκετή ώρα, μέχρι να εξυπηρετηθούν και παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών.

    Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην Καλλιθέα υπήρχε κόσμος να περιμένει έξω από τράπεζα από τις 6.30 το πρωί, πριν δηλαδή ανοίξει το υποκατάστημα.

    Οι πολίτες κρατούσαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους, με αποτέλεσμα η ουρά να εκτείνεται δεκάδες μέτρα στο πεζοδρόμιο έξω από την τράπεζα.

    Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ βρίσκονται στις τράπεζες ελέγχοντας αν οι πολίτες έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να κυκλοφορούν και απευθύνουν συστάσεις για τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

    Οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν και χθες δημιουργούν ανησυχία για γρηγορότερη εξάπλωση του κορονοϊού και βάζουν στο τραπέζι την επιλογή για ακόμη πιο «σφιχτό» πλαίσιο απαγορεύσεων.

    Χθες, ο κυβενρητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι εξετάζεται η χρονική οριοθέτηση των εξόδων των πολιτών.

    «Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα» είπε ο κ. Πέτσας και επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σκέψεις να τεθεί χρονικό όριο στις εξόδους.

    Αυτό θα ελέγχεται από την ώρα αποστολής του μηνύματος στο 13033, στο πλαίσιο ενός χρονικού περιορισμού που θα επιβληθεί για την διάρκεια της εξόδου του κάθε πολίτη.

    Το συγκεκριμένο μέτρο στοχεύει στο να περιορίσει και τις άσκοπες μετακινήσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία, καθώς η εφαρμογή του θα καταργήσει την γραπτή βεβαίωση για έξοδο από το σπίτι, στην οποία δεν μπορεί να φαίνεται ο χρόνος που συντάχθηκε.



    ΣΧΟΛΙΑ