ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έως 340 πτώματα έχουν περισυλλεγεί μετά τη σφαγή για την οποία κατηγορούνται ρωσικά στρατεύματα στην πόλη Μπούτσα κοντά στο Κίεβο, σύμφωνα με αναφορές ουκρανικών μέσων ενημέρωσης.
Μέχρι αργά χθες, Κυριακή, είχαν περισυλλεγεί από 330 ως 340 πτώματα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ukrayinska Pravda, η οποία επικαλείται ένα γραφείο τελετών. Οι έρευνες για περισσότερα θύματα συνεχίζονται, καθώς μερικά πτώματα είναι θαμμένα σε πίσω αυλές σπιτιών, προστίθεται στο δημοσίευμα.
Εικόνες με πτώματα κατοίκων, τα οποία ανακαλύφθηκαν μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή, έχουν προκαλέσει διεθνή φρίκη και η Ουκρανία κατηγορεί για τη σφαγή τα ρωσικά στρατεύματα. Η Μόσχα αρνείται την κατηγορία. Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο έκανε λόγο για «σκηνοθεσία από το καθεστώς του Κιέβου για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης».
Η ουκρανική εισαγγελία ανακοίνωσε πως θα διεξαχθούν ιατροδικαστικές εξετάσεις στις σορούς ώστε να γίνει κατανοητό το πλαίσιο στο οποίο διαπράχθηκαν τα εγκλήματα. Πρόκειται επίσης να ζητηθεί η συνδρομή ξένων ερευνητών.
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει κατηγορήσει τα ρωσικά στρατεύματα για γενοκτονία.
Διαβάστε επίσης:
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 17.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα
Πάτρα: Το τάμπλετ της Τζωρτζίνας χτυπούσε την ώρα της κηδείας, λέει ο Ρουγκάλας
Καιρός: Συννεφιά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alcohol Interlock: Η τεχνολογία στα λεωφορεία της ΟΣΥ που ενισχύει την οδική ασφάλεια και τη μείωση των τροχαίων από αλκοόλ (βίντεο)
 - Επίδομα θέρμανσης: Προθεσμία μέχρι 5 Δεκεμβρίου για αιτήσεις – Προκαταβολή έως 23 Δεκεμβρίου
 - Το ΑΙ μπαίνει στους ελέγχους της ΑΑΔΕ – Τι είναι το νέο υπερ-σύστημα «ΒΙ» που θα δημιουργεί ξεχωριστό προφίλ για κάθε φορολογούμενο
 - Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν