ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας έχει κοστίσει τη ζωή σε 262 Ουκρανούς αθλητές και έχει καταστρέψει 363 αθλητικές εγκαταστάσεις, δήλωσε χθες Σάββατο ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Βαντίμ Χουτσάιτ.
Σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Μορινάρι Ουατανάμπε, ο Χουτσάιτ είπε πως κανένας αθλητής από τη Ρωσία δεν πρέπει να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή σε άλλες αθλητικές διοργανώσεις.
«Όλοι υποστηρίζουν αυτόν τον πόλεμο και λαμβάνουν μέρος σε εκδηλώσεις για υποστήριξη αυτού του πολέμου», είπε ο Χουτσάιτ, σύμφωνα με απομαγνητοφωνημένο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πρότεινε τη σταδιακή επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στις διεθνείς διοργανώσεις ως ουδέτερων. Δεν έχει ακόμη αποφασίσει για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.
Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τον αριθμό των Ουκρανών αθλητών που σκοτώθηκαν ή πόσες εγκαταστάσεις έχουν πληγεί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
F1: Χάος πίσω από το Φερστάπεν!
UBS – Credit Suisse: O «γάμος» φέρνει έως και 36.000 απολύσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εθνική Τράπεζα: MoU με την Allianz για το 30% στην Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη και αποκλειστική συμφωνία bancassurance
- Τηλεθέαση: Ο νέος τρόπος μέτρησης μπορεί να αλλάξει δισεκατομμύρια σε NFL, Ολυμπιακούς Αγώνες και τηλεοπτικά δικαιώματα
- Ζλάτκο Ζάχοβιτς: Από τα 5 δισ. δραχμές του Κόκκαλη και τις εκρήξεις στον Ολυμπιακό, στην επιστροφή μέσω UEFA από τον Τσέφεριν
- Ελληνικό: Αυτό είναι το συγκρότημα που επιλέγουν οι Έλληνες για κύρια κατοικία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.