• Κοινωνία

    ΟΣΕ : Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων οι καθυστερήσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Βόρεια Ελλάδα

    Αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    ΤΡΑΙΝΟΣΕ


    Δεν οφείλονται σε τεχνική βλάβη εξοπλισμού του ΟΣΕ οι καθυστερήσεις των τρένων χθες στην Βόρεια Ελλάδα αλλά αποκλειστικά και μόνο στις έντονες καιρικές συνθήκες, οι οποίες εκδηλώθηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο έκτακτο δελτίο καιρικών συνθηκών. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΣΕ, στην οποία και επισημαίνεται ότι, το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των φαινομένων που εκδηλώθηκαν, χθες, 23 Ιουνίου 2022, περί ώρα 18:30, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ήταν οι ισχυρές ριπές ανέμου σε τοπικό επίπεδο.Τα καιρικά αυτά φαινόμενα (κυρίως οι ριπές του ανέμου) επηρέασαν την ομαλή κυκλοφορία των συρμών στην ευρύτερη περιοχή. Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται, σημειώθηκαν 3 διαφορετικά συμβάντα μέσα σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 15 λεπτών, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή της ηλεκτροκίνησης σε σημαντικό μήκος σιδηροδρομικού δικτύου του άξονα Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΕ αναφέρονται τα ακόλουθα:

    1. Περί ώρας 18:30 ενημερώνεται ο Ρυθμιστής Έλξης ότι υπάρχει πτώση μεγάλου δένδρου εντός της γραμμής μεταξύ του ΤΧ4 και ΤΧ5. Κατά τον ισχύοντα Κανονισμό Κυκλοφορίας έγινε διακοπή κυκλοφορίας των συρμών που κινούντο στην περιοχή αυτή με ταυτόχρονη διακοπή τάσης έλξης για να επέμβουν τα συνεργεία και να απομακρύνουν το δένδρο.

    2. Σχεδόν ταυτόχρονα, στις 18:38, ο ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσε τον Ρυθμιστή Έλξης ότι λόγω των ισχυρών ανέμων ένας πυλώνας του δικτύου των 150 KV ‘δίπλωσε’ με αποτέλεσμα ο Υποσταθμός της Σίνδου να τεθεί εκτός λειτουργίας.

    3. Τέλος περί ώρας 18:50 έπεσε άλλο ένα μεγάλο δένδρο στην περιοχή του ΣΣ Αδένδρου με αποτέλεσμα να διακοπή η κυκλοφορία συρμών και προς τις 2 κατευθύνσεις.

    ‘Αμεσα το προσωπικό του ΟΣΕ μαζί με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν  στις περιοχές των περιστατικών και άρχισαν αμέσως την αποκατάσταση των ζημιών με προσοχή ώστε να μην προκληθούν σοβαρές ζημιές στο δίκτυο της ηλεκτροκίνησης. «Περί ώρας 19:40 αποκαταστάθηκε η παροχή ισχύος στον Υποσταθμό Σίνδου από τον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ περί ώρας 21:45 όλες οι ζημιές είχαν αποκατασταθεί και η κυκλοφορία των συρμών επανήλθε στην κανονική λειτουργία» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΟΣΕ.

    Διαβάστε επίσης

    Κύπρος: Ενισχύεται η πολεμική αεροπορία με έξι γαλλικά επιθετικά ελικόπτερα



    ΣΧΟΛΙΑ