• Κοινωνία

    OPEN: Εμπρησμό βλέπουν οι Αρχές για την πυρκαγιά της Εύβοιας – Πώς κινήθηκαν οι εμπρηστές (video)

    • NewsRoom

    Το πύρινο μέτωπο έξω από το χωριό Μακρυμάλλης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Εμπρησμός εκ προθέσεως φαίνεται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι Αρχές πώς ήταν η αιτία της μεγάλης πυρκαγιάς της Εύβοιας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μαρίνου Αλειφέρη που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Open TV, οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής εκτιμούν πως πίσω από την πυρκαγιά μπορεί να ήταν ένα ή δύο άτομα, τα οποία κινήθηκαν με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα. Λίγα λεπτά μετά τα ξημερώματα της Τρίτης, ο εμπρηστής κινήθηκε μέσα στο δάσος, ανάμεσα στα χωριά Σταυρός και Μακρυμάλλη. Εκεί ξεκίνησε η πρώτη εστία.

    Στη συνέχεια, ο εμπρηστής γύρισε στο αυτοκίνητο και συνέχισε για περίπου 200 μέτρα. Εκεί, περπατώντας περίπου 50 μέτρα μέσα στο δάσος, έβαλαν και τη δεύτερη εστία, ενώ μετά από λίγο έβαλε με παρόμοιο τρόπο φωτιά και στην τρίτη εστία, λίγο πιο κάτω, θέλοντας να ολοκληρώσει τη «δουλειά».

    Στη συνέχεια ο εμπρηστής εξαφανίστηκε από την περιοχή.

    Η Πυροσβεστική δεν έχει ανακαλύψει ευρήματα που να άφησαν πίσω τους οι εμπρηστές και θεωρούν ότι την έβαλαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αφήσουν ίχνη.



    ΣΧΟΛΙΑ