ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη Βουλή διαβιβάστηκαν, οι δύο νέες δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η πρώτη δικογραφία αφορά την άρση ασυλίας 11 εν ενεργεία βουλευτών της ΝΔ, ενώ η δεύτερη αφορά πιθανή εμπλοκή ενός πρώην υπουργού και υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξη.
Μεταξύ των 11 βουλευτών, στην πρώτη δικογραφία, περιλαμβάνονται τα ονόματα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα και του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Κεφαλογιάννη.
Οι υπόλοιποι εννέα είναι οι:
– Μάξιμος Σενετάκης πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης και νυν Βουλευτής Ηρακλείου (ΝΔ)
– Βασίλης Βασιλειάδης, νυν βουλευτής Πέλλας (ΝΔ)
– Γιάννης Κεφαλογιάννης, νυν υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και βουλευτής της ΝΔ
– Νότης Μηταράκης, νυν βουλευτής Χίου της ΝΔ, πρώην υπουργός και υφυπουργός
– Κατερίνα Παπακώστα, νυν υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ
– Κώστας Αχ. Καραμανλής, νυν βουλευτής ΝΔ και πρώην υπουργός Μεταφορών
– Χρήστος Μπουκώρος, νυν βουλευτής της ΝΔ
– Θεόφιλος Λεονταρίδης, νυν βουλευτής Σερρών της ΝΔ, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών (2014-2025)
– Κώστας Τσιάρας, νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ
– Κώστας Σκρέκας, βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ και πρώην υπουργός Ανάπτυξης (2023-2024) και υφυπουργός
– Δημήτρης Βαρτζόπουλος, νυν υφυπουργός Υγείας και βουλευτής ΝΔ
Όσον αφορά τον πρώην υπουργό και την πρώην υφυπουργό που ελέγχονται για πιθανές παραβάσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στη δεύτερη δικογραφία, πρόκειται για τον Σπήλιο Λιβανό και τη Φωτεινή Αραμπατζή.
Υπενθυμίζεται πως το άρθρο 86 του ελληνικού Συντάγματος ορίζει ότι εάν κατά τη διάρκεια έρευνας προκύψουν στοιχεία που σχετίζονται με αδικήματα τα οποία ενδέχεται να έχουν τελεστεί από υπουργούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους –ακόμη και αν αυτοί δεν κατέχουν πλέον τη θέση–, τα στοιχεία αυτά πρέπει να διαβιβάζονται άμεσα στη Βουλή.
Υπό έρευνα είναι και πέντε πρώην βουλευτές, για τους οποίους δεν απαιτείται άρση ασυλίας, ενώ υπάρχει και τρίτη δικογραφία για τους Χαράλαμπο Αθανασίου και Τάσο Χατζηβασιλείου, που θα διαβιβαστεί πιθανότατα μετά το Πάσχα στη Βουλή.
Διαβάστε επίσης:
Ρωσία: Εκτροχιάστηκε τρένο κοντά στο Ουλιάνοφσκ – Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν (Βίντεο)
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο την Κυριακή 5 Απριλίου λόγω αγώνα δρόμου στο Πεδίον Άρεως
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανασχηματισμός: Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης – Live οι ανακοινώσεις από τον Παύλο Μαρινάκη
- Στενά του Ορμούζ: Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ εξετάζουν plan B αν αποχωρήσει ο Τραμπ
- Ιταλία: Κωδικοί ασφαλείας μουσείων στα χέρια των χάκερς
- Politico: Οι ΗΠΑ ξεμένουν από στόχους στο Ιράν, προειδοποιούν αξιωματούχοι – Μερικοί μπορεί να απαιτούν χερσαία εισβολή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.