• Κοινωνία

    Ομάδα 100 συνταξιούχων –πρώην υπαλλήλων του ΕΦΚΑ μπαίνουν στη μάχη για την απονομή των συντάξεων

    Το Σεπτέμβριο η ψήφιση του νέου κεφαλαιοποιητικού επικουρικού ταμείου

    Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


    Μπαίνουν στη μάχη για την απονομή των συντάξεων 100 συνταξιούχοι, πρώην υπάλληλοι του ΕΦΚΑ όπως ειχε γράψει το Mononews, είναι μια απο τις παρεμβάσεις που προωθεί ο υπουργός Εργασιας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστης Χατζηδακης.

    Ειδικότερα ενεργοποιείται η ειδική ομάδα των 100 συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ που θα συνδράμουν τον Φορέα στο έργο επιτάχυνσης της απονομής των συντάξεων και της ταχύτερης εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, που προβλέφθηκε στον νόμο 4764/2020.

    Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών –που προωθείται προς δημοσίευση- οι εν λόγω συνταξιούχοι θα υπογράψουν οκτάμηνη σύμβαση έργου χωρίς δυνατότητα ανανέωσης με τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, με αντικείμενο την υποστήριξη των διαδικασιών απονομής συντάξεων.

    Πρόκειται για πρώην υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα και οι οποίοι κατά το χρόνο της ενεργής υπηρεσίας τους είχαν υπηρετήσει –μεταξύ άλλων- στα αντικείμενα της απονομής συντάξεων όλων των κατηγοριών, της διαδικασίας υπολογισμού του χρόνου ασφάλισης, της διαδικασίας ελέγχου των εισφορών και της υποστήριξης της γραμματείας συντάξεων.

    Η μηνιαία μικτή κατ’ αποκοπή αμοιβή κάθε συμβαλλόμενου ορίζεται σε 700 ευρώ, με την προϋπόθεση επεξεργασίας 60 συνταξιοδοτικών φακέλων το μήνα. Σε περίπτωση επεξεργασίας μικρότερου αριθμού φακέλων, η αμοιβή μειώνεται αναλογικά.

    Η οργάνωση και επίβλεψη του έργου καθώς και η διαδικασία με την οποία θα πιστοποιηθεί η επίτευξη των στόχων θα καθοριστεί με απόφαση του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Μειώθηκαν κατά 23.826 μέσα σε ένα μήνα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Φεβρουάριο

    Συντάξεις: Με νομοθετικές παρεμβάσεις και προσλήψεις η έκδοση 300.000 συντάξεων και εφάπαξ

    Αποζημίωση ειδικού σκοπού €534 για Ιανουάριο και Φεβρουάριο σε εργαζομένους ειδικών κατηγοριών



    ΣΧΟΛΙΑ