Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε η πορεία των εκπαιδευτικών, εξομαλύνεται σταδιακά το κυκλοφοριακό χάος

  • NewsRoom
Συγκέντρωση εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών έξω από τη Βουλή

Η συγκέντρωση στο ύψος της Μεσογείου


Ολοκληρώθηκε στις 14:30 η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών έξω από τη Βουλή. Νωρίτερα είχαν προγραμματιστεί ξεχωριστές πορείες από μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίες ενώθηκαν μπροστά τη Βουλή. Αφορμή στάθηκε η αξιολόγηση αλλά και η αγωγή που κατάθεσε η Ν. Κεραμέως κρίνοντας παράνομη την απεργία.

Ειδικότερα, αρχικά οι εκπαιδευτικοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου εκδικάζεται η έφεση του υπουργείου Παιδείας στην πρωτόδικη απόφαση για την απεργία αποχή, όπου το Μονομελές Πρωτοδικείο αποφάσισε ότι η απεργία αποχή της ΟΛΜΕ δεν είναι καταχρηστική και δεν διέταξε την απαγόρευση της συνέχισής της.

Παράλληλα, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών, καταλήγοντας στη Βουλή.

Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών επισημαίνουν στις ανακοινώσεις τους, μεταξύ άλλων, πως το ΥΠΑΙΘ, με τις διαδικασίες της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, στοχεύει «στη διάλυση του δημόσιου σχολείου».

Ειδικότερα, στοχεύει «στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, τον ανταγωνισμό μεταξύ τους και τη διαμόρφωση συνθηκών μεταβίβασης αρμοδιοτήτων εκτός του κεντρικού κράτους, που στο βάθος οδηγεί στην απόσυρση του κράτους από την ευθύνη παροχής δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά και καλεί τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο να αναζητήσουν χορηγούς και χρηματοδότες».

Κυκλοφοριακό χάος λόγω της πορείας που έφτασε στην Βουλή

Αποτέλεσμα της συγκέντρωσης των 2.000 εκπαιδευτικών-φοιτητών ήταν να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό μπλόκο καθώς η πορεία ξεκίνησε από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας και κατέληξε έως και την Βουλή.

Κλειστή λόγω της πορείας ήταν νωρίτερα η οδός Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Σίνα, η Σταδίου, και η Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας.  Το κυκλοφοριακό πρόβλημα ξεκίνησε από τις 11:30 το πρωί και η κατάσταση άρχισε να εξομαλύνεται λίγο μετά τις 14:30.

Κατά την 13:30 δόθηκε σε κυκλοφορία η Λεωφόρος Αλεξάνδρας και η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, μέχρι το ύψος του ξενοδοχείου Hilton.

Σταδιακά μετά την λήξη της διαμαρτυρίας η οδός Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Σίνα, η Σταδίου, και η Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας άνοιξαν.

Αυτή την ώρα, αυξημένη είναι η κίνηση χαμηλά στη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο ρεύμα προς Σύνταγμα. Μποτιλιάρισμα έχει δημιουργηθεί, παράλληλα στον Κηφισό, στο ύψος των ΚΤΕΛ στο ρεύμα προς Πειραιά και από τη Φιλαδέλφεια ως την Αχαρνών στο ρεύμα προς Κηφισιά. 

Μεγάλο μποτιλιάρισμα έχει δημιουργηθεί και στην άνοδο της Κηφισίας, στην κάθοδο της Μεσογείων και στην Κατεχάκη. Αυξημένη είναι η κίνηση και στην Αλεξάνδρας.

Διαβάστε επίσης:ΣΧΟΛΙΑ