• Κοινωνία

  Ολοκληρώνεται η Δράση «Τηλεοπτική Κάλυψη σε Λευκές Περιοχές»

  Δημήτρης Παπαστεργίου

  Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου


  Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει την ολοκλήρωση της δράσης «Λευκές Περιοχές για την πρόσβαση των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στο πρόγραμμα ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών».

  Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση ψηφιακά στη σελίδα white- areas.gov.gr μέχρι την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 στις 9 το βράδυ, οπότε ολοκληρώνεται ο τρέχων και τελευταίος κύκλος της δράσης.

  Από την έναρξη της, το 2019 έχουν γίνει 8 κύκλοι αιτήσεων ένταξης στο έργο από πλευράς των δικαιούχων πολιτών, ηλεκτρονικά ή μέσω ΚΕΠ. Συνολικά μέχρι σήμερα, έχουν καταχωρηθεί 63.089 αιτήσεις δικαιούχων, που αφορούν σε 2.489 οικισμούς από 67 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

  Από τις 58.896 αιτήσεις που κρίθηκαν ότι πληρούσαν τα κριτήρια τα οποία όριζε η νομοθεσία, το 86% έχει ήδη εξυπηρετηθεί κι έχει δοθεί η σχετική υπηρεσία στους δικαιούχους. Οι υπόλοιπες αιτήσεις αναμένεται να εξυπηρετηθούν μέχρι το δεύτερο τετράμηνο του 2024.

  Η δράση υλοποιείται από την Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον φορέα του υπουργείου Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET).

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάλυψη των «Λευκών Περιοχών» θα συνεχιστεί το προσεχές διάστημα, στο πλαίσιο ενός ανανεωμένου, μακροπρόθεσμου και πιο ολοκληρωμένου σχεδιασμού.

  Διαβάστε επίσης:

  Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean): Αυξάνουμε κατά 1,1 εκατ. τις διαθέσιμες θέσεις της το 2024

  Υπουργείο Ναυτιλίας: Δεν υιοθετούμε τα κίνητρα της Κύπρου για την προσέλκυση πράσινων πλοίων

  Μιχαηλίδου: Προχωράμε στην τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού  ΣΧΟΛΙΑ