• Κοινωνία

    «Οχι» από το ΣτΕ στους Άθεους: Δεν κατεβαίνουν οι εικόνες


    Με την εικόνα του Χριστού στη θέση που πάντα βρίσκεται συζητήθηκαν σήμερα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι 5 αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία.

    Με συντριπτική πλειοψηφία 24 δικαστών έναντι 6, απορρίφθηκε αίτημα της Ένωσης Αθέων και πέντε προσφεύγοντων γονέων που ζητούσαν να «κατέβει» η θρησκευτική εικόνα από τη θέση της κατά τη συζήτηση της υπόθεσης.

    Με τις κύριες προσφυγές τους η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 γονείς μαθητών ζητούν αλλαγές ή απαλλαγές που δεν θα θίγουν τη θρησκευτική ελευθερία των μαθητών στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών, του υποχρεωτικού εκκλησιασμού και της πρωινής προσευχής.

    Παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

    Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης παρέμεινε και παρακολούθησε τη διαδικασία ο Jason-Αντιγόνη, ενώ μετά το πέρας της διαδικασίας φωτογραφήθηκε έξω από το δικαστικό μέγαρο του ΣτΕ.

    Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει απόφαση με το νέο έτος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτο: Νέα αναβολή της δίκης του κακοποιού Κώστα Πάσσαρη λόγω… οδοιπορικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτες υποθέσεις φοροδιαφυγής: 14 δημόσιοι υπάλληλοι «ξέχασαν» να δηλώσουν 13 εκατ. ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού της 22χρονης στο Ζεφύρι: Διαψεύδει τα πάντα η μητέρα



    ΣΧΟΛΙΑ