Κοινωνία

ΟΑΣΑ: Πειθαρχικός έλεγχος για οδηγό που φέρθηκε προσβλητικά σε ΑμεΑ

  • NewsRoom
Τήνος: Θύελλα αντιδράσεων για δημοτικό σύμβουλο που χαρακτήρισε σφάλματα της φύσης και καταραμένους από τον Θεό τα ΑμεΑ

ΑμεΑ


ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καταδικάζουν απερίφραστα κάθε προσβλητική συμπεριφορά σε κάθε επιβάτη που εμπιστεύεται τις αστικές συγκοινωνίες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενώ έδωσαν εντολή για πειθαρχικό έλεγχο οδηγού, ο οποίος φέρθηκε απρεπώς σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ λαμβάνοντας γνώση για περιστατικό απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο, έδωσαν εντολή για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού.

Ενεργοποιήθηκαν ήδη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του εν λόγω υπαλλήλου, προκειμένου να κληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

“Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών(η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι την κατάπτυστη συμπεριφορά ενός οδηγού του ΟΑΣΑ κατήγγειλε άτομο με αναπηρία σε βίντεο που ανήρτησε στο TikTok, καταγράφοντας όσα συνέβησαν όταν επιχείρησε να μπει στο λεωφορείο χωρίς ράμπα.

Στο βίντεο φαίνεται το λεωφορείο να σταματά αλλά να μην κατεβαίνει η ειδική ράμπα.

Στον διάλογο που ακολουθεί όταν ο νεαρός άνδρας πλησιάζει την μπροστινή πόρτα του λεωφορείου, ο οδηγός ακούγεται να του λέει «δεν έχεις βοηθό ρε;».

Όταν εκείνος του απαντά αρνητικά, τότε ο οδηγός συνεχίζει λέγοντας «γιατί πας έξω;» προκαλώντας εύλογα την αμηχανία του: «Να μην βγαίνω μόνος μου δηλαδή;», αναρωτιέται. «Όχι να μην βγαίνεις αν δεν μπορείς»

Αφού τελικά ο οδηγός του ΟΑΣΑ βοήθησε τον άνδρα να μπει στο λεωφορείο, ακολούθησε νέο ξέσπασμα εναντίον του, καθώς ακούγεται να του λέει «ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όλα στην τσέπη…».

Στη συνέχεια του βίντεο, ο χρήστης του TitTok εξηγεί πόσο προβληματική είναι η κατάσταση με τις οδηγίες που δίνονται στους οδηγούς και στους επιβάτες, καθώς και το «ιδιόρυθμο» καθεστώς που επί της ουσίας καθιστά αδύνατη τη χρήση των ΜΜΜ από ΑμεΑ.

@kapten_amearika

Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_

♬ original sound – Κάπτεν ΑμεΆρικα – Κάπτεν ΑμεΆρικα

Διαβάστε επίσης: 

Φοιτητικές εστίες: Αύξηση ενοικίων 18,7% σε ένα χρόνο – Κερδίζει έδαφος η «all inclusive» αγορά

Γαλλικός Τύπος για Ελλάδα: Πώς τα καταφέρνει καλύτερα στο μεταναστευτικό

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα τρία άτομα για σοβαρή υπόθεση εκβιασμούΣΧΟΛΙΑ