• Κοινωνία

    Ο Ράμμος της ΑΔΑΕ και οι πρώην πρόεδροι Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού οι τρεις που προσέφυγαν για μεγαλύτερες συντάξεις

    • NewsRoom
    Χρήστος Ράμμος

    Χρήστος Ράμμος


    Τρεις είναι συνολικά οι δικαστικοί που προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και δικαιώθηκαν από την Ολομέλειά του, διεκδικώντας την επιστροφή των περικοπών που επιβλήθηκαν στους συνταξιούχους.

    Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ  Χρήστο Ράμμο, τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ρωμύλο Κεδίκογλου καθώς και τον πρώην πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νικόλαο Αγγελάρα.

    Δικηγόρος του κ. Ράμμου, η οποία υπογράφει το σχετικό δικόγραφο, είναι η σύζυγος του, δικηγόρος Ειρήνη Παπαγεωργίου.

    Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι συντάξεις των τριών δικαστικών θα πρέπει να επανέλθουν στα προ μνημονίων επίπεδα και ειδικότερα στο ύψος το οποίο είχαν το 2012.

    Όπως πάντως έσπευσε να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση, η απόφαση αφορά αποκλειστικά και μόνο τους τρεις δικαστικούς και δεν πρόκειται να επεκταθεί για τους υπόλοιπους.

    Όπως μάλιστα ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, «για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ή τριών ταχυτήτων.  Τόνισε επίσης πως όσον αφορά τους βουλευτές που είχαν προσφύγει για παρόμοιους λόγους στη Δικαιοσύνη, «έχει ψηφιστεί να μην γίνει η σχετική διεκδίκηση».

    Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε το πρωί της Πέμπτης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως ξεκαθάρισε η απόφαση αφορά μόνο όσους έχουν προσφύγει. Μελετάμε τις συνέπειές της, σημείωσε, ενώ τόνισε ότι υπάρχει θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης.

    «Δεν θα εφαρμοστεί σε όλους, δεν υπάρχουν τα λεφτά», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας πως αυτό θα οδηγούσε σε πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.

    «Εδώ υπάρχουν δυο παρεπόμενα προβλήματα. Το ένα είναι δημοσιονομικό που είναι πραγματικό και υπάρχει και ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα καθαρά κοινωνικό. Φαντάζεστε μια κοινωνία που για εφαρμόσουμε την πραγματική συνέπεια αυτής της αποφάσεως έπρεπε να πάμε να δώσουμε αναδρομικά τις αυξήσεις στους δικαστές και στους βουλευτές. Και να έχουν αποφασίσει τα δικαστήρια ότι είναι νόμιμες και συνταγματικές οι περικοπές συντάξεων σε όλους τοςυ άλλους πλην των δικαστών και των βουλευτών. Μα είναι δυνατόν; » αναρωτήθηκε.

    Διαβάστε επίσης

    Απόφαση – βόμβα από Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι συντάξεις των δικαστών επανέρχονται στα επίπεδα που ίσχυαν προ του 2012

    Συντάξεις δικαστών: Τι λένε πηγές του Υπ. Οικονομικών για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου



    ΣΧΟΛΙΑ