• Κοινωνία

    Ο προβληματισμός για διακοπές στο εξωτερικό και η Αστυπάλαια στην επικαιρότητα του γερμανικού Τύπου

    • NewsRoom
    Αστυπάλαια

    Πηγή φωτογραφίας: wikipedia


    Τα ζητήματα για τις διακοπές στο εξωτερικό που προκαλούν αβεβαιότητα στους Γερμανούς και το πιλοτικό πρόγραμμα ΑθήναςVolkswagen στην Αστυπάλαια βρίσκονται στα πρώτα θέματα της επικαιρότητας του Τύπου της χώρας.

    “Με κανόνες προστασίας από τον κορoνοϊό και οι φετινές διακοπές”, επιγράφει άρθρο η Berliner Morgenpost και σημειώνει: “Τα κρούσματα μειώνονται, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Παρόλα αυτά οι καλοκαιρινές διακοπές δεν θα είναι εντελώς ανέμελες.

    Όσοι ταξιδέψουν θα πρέπει να εφαρμόζουν τους κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό. Το άνοιγμα του τουρισμού δεν είναι σημαντικό μόνο για όσους θέλουν επιτέλους να ταξιδέψουν. Αποτελεί αχτίδα φωτός για οικονομικούς κλάδους που επλήγησαν από την πανδημία, όπως η εστίαση, ο τουρισμός και ο πολιτισμός. Οι εργαζόμενοι στους τομείς αυτούς μπορούν και πάλι να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες”.

    Αβεβαιότητα για τις διακοπές στο εξωτερικό

    Σύμφωνα με την Deutsche Welle, “Πολλοί δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί χαρακτηρίζονται ακόμα περιοχές υψηλού ρίσκου. Να πάμε διακοπές σε Ιταλία, Κροατία ή Τουρκία;”, διερωτάται το γερμανικό δημοσιογραφικό δίκτυο RND.

    Το RedaktionsNetzwerk Deutschland σημειώνει: “Να κλείσω άμεσα για το καλοκαίρι; Και γιατί όχι; Πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες προσφέρουν ελκυστικά πακέτα διακοπών σε χαμηλές τιμές για όσους προβούν τώρα σε κρατήσεις. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζουν ότι και φέτος ισχύουν περιορισμοί λόγω πανδημίας και ότι στο σχεδιασμό τους για τις διακοπές καλό θα είναι να είναι προετοιμασμένοι για τυχόν μικροαλλαγές της τελευταίας στιγμής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή της παραμονής στη χώρα επιλογής τους”.

    Απρόοπτα στο ταξίδι

    Το γερμανικό δημοσιογραφικό δίκτυο προτείνει τι μπορούν να κάνουν οι ταξιδιώτες σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο στο ταξίδι: “Πολλές ασφαλιστικές εταιρίες παρέχουν κάλυψη για παν ενδεχόμενο: από ακύρωση του ταξιδιού λόγω υποψίας κρούσματος, άρνηση αεροπορικής μεταφοράς ή στέγασης, μέχρι την επιβολή καραντίνας στον τόπο διακοπών. Τουρ οπερέιτορ όπως η TUI και η FTI συμπεριλαμβάνουν ήδη δωρεάν τέτοιες ασφάλειες στα πακέτα διακοπών τους”.

    Μητσοτάκης και ο επικεφαλής Volkswagen στην Αστυπάλαια

    H ελληνική κυβέρνηση και η γερμανική Volkswagen πρόκειται να μετατρέψουν την Αστυπάλαια στο πρώτο έξυπνο και πράσινο ελληνικό νησί. Σε ανταπόκριση του Γκερτ Χέλερ από την Αθήνα η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει με τίτλο “Ένα νησί του Αιγαίου σε ρόλο προτύπου για μελλοντικές μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους”: “Τον περασμένο Νοέμβριο Αθήνα και VW υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία. Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής της VW Χέρμπερτ Ντις έδωσαν από την Αστυπάλαια το εναρκτήριο λάκτισμα.

    Ο επικεφαλής του γερμανικού κολοσσού παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα ID.3 και ID.4 στις τοπικές αρχές, αστυνομία, αυτοδιοίκηση και λιμεναρχείο. Με ένα ID.4 μετακινήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αστυπάλαια, η οποία, όπως διαπίστωσε με ικανοποίηση ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Κομηνέας, δέχεται για πρώτη φορά επίσκεψη από πρωθυπουργό. Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων σε ιδιώτες στο νησί ξεκινούν τέλη Ιουνίου. Για τη φόρτιση των οχημάτων υπάρχουν ήδη 12 σημεία ανεφοδιασμού.

    Το φιλόδοξο πιλοτικό πρόγραμμα της Αθήνας για έξυπνα και πράσινα νησιά θα επεκταθεί στο μικρό νησί της Χάλκης δυτικά της Ρόδου με περίπου 500 μόνιμους κατοίκους. Αυτή τη φορά σε συνεργασία με τη γαλλική Citroën και τις εταιρείες Vinci και Akuo Greece. Η σχετική συμφωνία δεν αποκλείεται να υπογραφεί εντός του Ιουνίου”.

    Διαβάστε ακόμα:

    Θα φτάσουμε στην eΑστυπάλαια;

    Η INTERAMERICAN και η Anytime στηρίζουν με το δικό τους τρόπο το «πράσινο» εγχείρημα στην Αστυπάλαια

    Κυριάκος Μητσοτάκης (Αστυπάλαια): Παράδειγμα για την ενεργειακή μετάβαση το σχέδιο στην Αστυπάλαια

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ