• Κοινωνία

    Ο Κουφοντίνας ευχαρίστησε τους αλληλέγγυους – Σταματά την απεργία πείνας;

    • NewsRoom
    Δημήτρης Κουφοντίνας

    Δημήτρης Κουφοντίνας


    Τις ευχαριστίες του σε όσους διαδηλώνουν υπέρ του έστειλε από το νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος,  ο Δημήτρης Κουφοντίνας, συνεχίζοντας την απεργία πείνας του με αίτημα την ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού και την επιστροφή του στις φυλακές υποδίκων του Κορυδαλλού.

    «Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες. Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι . Ευχαριστώ όλους
    τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία. Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα», αναφέρει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, στο μήνυμά του, στη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ.

    «Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω. Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε», αναφέρει ο Κουφοντίνας.

    «Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας», καταλήγει.

    Με βάση το μήνυμά του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας φαίνεται σαν να προαναγγέλλει το τέλος της απεργίας πείνας.

    Υπενθυμίζεται πως το αίτημά του Δημήτρη Κουφοντίνα απορρίφθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας ενώ απορρίφθηκε και η προσφυγή του στο ΣτΕ.

    Σύμφωνα με τους προσωπικούς του γιατρούς, η κατάστασή της υγείας το είναι οριακή, μετά από 66 ημέρες απεργίας πείνας.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατροί Κουφοντίνα: «Οριακή η κατάστασή του» μετά από 65 ημέρες απεργίας πείνας

    Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών: Απέρριψε το αίτημα Κουφοντίνα για μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού

    Απορρίφθηκε και από το ΣτΕ το αίτημα Κουφοντίνα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ