• Κοινωνία

    O καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

    καιρός


    Καιρός: Θερμοκρασίες που εκτιμάται να φτάνουν έως και τους 33 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να δούμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων.

    Από σήμερα Παρασκευή η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 26 μέχρι και 30 βαθμούς στα ηπειρωτικά, με ελάχιστη συννεφιά σε όλη τη χώρα, με την καλοκαιρία να συνεχίζεται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

    Μικρή εξαίρεση αποτελεί η νύχτα της Παρασκευής και το Σάββατο, οπότε αναμένεται μία σύντομη επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, η οποία θα επηρεάσει αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, τη Μακεδονία και το Αιγαίο, ο καιρός την Κυριακή και ανήμερα του Αγίου Πνεύματος θα είναι σχεδόν σε όλη τη χώρα αίθριος, με αυξημένες θερμοκρασίες.

    Την Παρασκευή, λοιπόν, αναμένονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα δυτικά και τη Μακεδονία και από αργά το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ στα ορειοδυτικά.

    Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6, στα πελάγη 7 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

    Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων

    Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία τα νησιά του βορείου Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι από τα δυτικά θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

    Καλοκαίρι την Κυριακή

    Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός την Κυριακή. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

    Άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

    Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει τη Δευτέρα. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.



    ΣΧΟΛΙΑ