• Κοινωνία

    Ο εισαγγελέας καλεί σε εξηγήσεις την χήρα Τράγκα για απόκρυψη περιουσίας 30 εκ. ευρώ


    Ο εισαγγελέας καλεί σε εξηγήσεις τη χήρα του Γιώργου Τράγκα για την απόκρυψη  περιουσίας 30 εκατομμυρίων ευρώ, αποκτηθείσα μέσα σε μόλις 1 δεκαετία.

    Και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Μαρία Καρρά  θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για μέρος μιας αμύθητης περιουσίας που αποκαλύφθηκε με την κληρονομιά του δημοσιογράφου και εκδότη και η νομιμότητα της οποίας πολλαπλώς ελέγχεται από τις οικονομικές και δικαστικές αρχές.

    Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, έχοντας στα χέρια του το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, κάλεσε την κα Καρρά σε ανώμοτι εξηγήσεις, με την ιδιότητα της υπόπτου για τη διάπραξη 2 κακουργηματικών πράξεων: για μη υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες και για υποβολή  ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες από το 2012 έως το 2021.

    Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας η χήρα του εκδότη, δημοσιογράφος στο επάγγελμα και υπόχρεη να δηλώνει κάθε χρόνο τα περιουσιακά της στοιχεία  κλήθηκε ως ύποπτη για  ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες,  για τα έτη 2012 έως 2016 και για μη υποβολή δήλωσης κατά την τελευταία 5ετία.

    Η εισαγγελική έρευνα άρχισε μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών του πορίσματος του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπου Βουτλιώτη. Σύμφωνα με αυτό, η κα Καρρά δεν δήλωνε κάθε χρόνο περιουσία  περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ έίτε καταθέσεις της σε ατομικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τον Γιώργο Τράγκα ή  απόκτηση νέας ακίνητης περιουσίας.

    Ή χήρα του εκδότη αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την παροχή εξηγησεων στον εισαγγελέα (μέσω πταισματοδίκη) προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας.

    Ήδη, στην Οικονομική Εισαγγελία βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τη νομιμότητα της μεγάλης κληρονομιάς περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, με βασικά διευρυνόμενα  αδικήματα τη φοροδιαφυγή και το  ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Διαβάστε επίσης

    Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Φύσσας σήκωσε τη μπλούζα και μου έδειξε ποιος τον μαχαίρωσε», κατέθεσε αστυνομικός



    ΣΧΟΛΙΑ