• Κοινωνία

    Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Φύσσας σήκωσε τη μπλούζα και μου έδειξε ποιος τον μαχαίρωσε», κατέθεσε αστυνομικός


    Μπροστά στα μάτια του αστυνομικού που καταθέτει αυτή την ώρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

    Ούτε εκείνος, ούτε οι άλλοι συνάδελφοι του μπόρεσαν να προλάβουν το κακό.

    Ουσιαστικά δεν φαίνεται να κατάλαβαν καν ότι ο ένας από τους δύο άντρες που διαπληκτίζονται εν μέσω ιαχών από τους συγκεντρωμένους, μαχαίρωνε τον άλλο.

    Αυτό μαρτυρά η κατάθεση του αστυνομικού ότι επιχείρησε να συλλάβει τον Φύσσα κι όχι τον Γιώργο Ρουπακιά!

    «Ο Φύσσας προσπάθησε να επιτεθεί στον Ρουπακιά κι εγώ έσπευσα να τον εμποδίσω. Ο Φύσσας τότε σήκωσε την μπλούζα του και μου δείχνει το τραύμα. Μου λέει “Όχι εμένα! Αυτός με μαχαίρωσε” .Ήρθε ο συνάδελφος και είδε το μαχαίρι που είχε πετάξει το Ρουπακιάς κοντά στο αυτοκίνητο. Ενημερώσαμε ότι έχουμε τον πιθανό δράστη που μαχαίρωσε», κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ.

    Έφτασε στο σημείο με άλλους 7 συναδέλφους του, έχοντας λάβει εντολή να μεταβούν στο Κερατσίνι όπου υπήρχαν 50 άτομα μαυροντυμένα που κρατούσαν ρόπαλα

    Ο αστυνομικός κατέθεσε πως πήγε στην ομάδα των συγκεντρωμένων και τους ζήτησε να διαλυθούν, πλην όμως «δεν του έδωσε κανείς σημασία».

    Στην οδό Παναγή Τσαλδάρη -κατέθεσε- είδαμε πλήθος συγκεντρωμένο. «Υπήρχε οχλαγωγία. Είδα τον Παύλο Φύσσα με τον Ρουπακιά να διαπληκτίζονται. Πίσω από τον Ρουπακιά ήταν 4- 5 άτομα. Μετά το μαχαίρωμα, διαλύθηκαν όλοι».

    Νωρίτερα κατέθεσε αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που έφτασε μετά τη σύλληψη του δράστη.

    «Είδα πεσμένο κάτω τον Παύλο Φύσσα και την κοπέλα του να τον κρατά», κατέθεσε, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος είχε καταλάβει πως η συμπλοκή ήταν μεταξύ οπαδών, λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα που μόλις είχε τελειώσει.

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Χαλάει από το βράδυ με βροχές και καταιγίδες

    Αυθεντικός Μαραθώνιος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Δήμο Μαραθώνα τον Σάββατο



    ΣΧΟΛΙΑ