• Κοινωνία

    O εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου κατά του ιερέα στο Κουκάκι: Μεταλαμβάνουν όσοι συμμετέχουν στη Λειτουργία

    • NewsRoom

    O εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.


    Την ξεκάθαρη διαφωνία του με την πρωτοβουλία του ιερέα στο Κουκάκι να κοινωνήσει 3 πολίτες εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.

    Σε μία κίνηση ίσως μη αναμενόμενη προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, καταδικάζοντας εμμέσως την ενέργεια του ιερέα στο Κουκάκι να κοινωνήσει συμπολίτες του, παρά την σχετική απαγόρευση της Πολιτείας.

    Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έγινε γνωστό, όταν διέρρευσαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες του ιερέα να κοινωνεί πολίτες της περιοχής από την πίσω πόρτα του ναού. Αμέσως, κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία, ενώ αργότερα ο ιερέας υποστήριξε ότι οι πολίτες τους οποίους κοινώνησε του χτυπούσαν επίμονα την πόρτα, ζητώντας να λάβουν την Θεία Κοινωνία.

    Κι ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φάνηκε να υποστηρίζει εμμέσως τον ιερέα σε δηλώσεις που έκανε χθες, λέγοντας πως η Θεία Κοινωνία και η τέλεση της Θείας Λειτουργίας είναι δύο διαφορετικά πράγματα, ο κ. Ιερόθεος, αντίθετα, εξήγησε ότι οι διαχρονικές οδηγίες για το ποιοι και πώς μπορεί να κοινωνήσουν προβλέπουν ότι αυτό αφορά είτε σε όσους συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία και μετά το πέρας της μεταλαμβάνουν, είτε σε όσους είναι κλινήρεις κατ’ οίκον και τους οποίους επισκέπτεται ο ιερέας στο σπίτι.

    Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου τόνισε προς όλους, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι είναι σαφές ότι οι περιορισμοί αφορούν στην αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι υπο διωγμόν η Εκκλησία, αλλά ο ιός».

    Τέλος, σε ό,τι αφορά στους κλειστούς ναούς, ο κ. Ιερόθεος είπε ότι αποτελούν πληγή για τους κληρικούς και τους πιστούς, προτρέποντας όλους να προσευχηθούν από τα σπίτια τους.



    ΣΧΟΛΙΑ