• Κοινωνία

    Ντογιάκος: Ζήτησε την αποστολή της δικογραφίας και για την σιδηροδρομική τραγωδία στο Άδενδρο το 2017

    Ισίδωρος Ντογιάκος

    Ισίδωρος Ντογιάκος


    Μια νέα δικαστική έρευνα για μια παλαιότερη σιδηροδρομική τραγωδία – στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης- είναι πιθανόν να διαταχθεί, μετά τις καταγγελίες ότι και τότε είχαν καταγγελθεί σοβαρές ελλείψεις στην ασφάλεια του δικτύου, ωστόσο είχε διερευνηθεί μόνο το ανθρώπινο λάθος.

    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από την Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης να του αποσταλεί η δικογραφία για τον εκτροχιασμό του τρένου στο Άδενδρο, στις 13 Μαΐου του 2017.

    Τότε, το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε έξω από το χωριό, σύρθηκε για περίπου 250 μέτρα και προσέκρουσε σε κτίριο. Τρεις επιβαίνοντες είχαν χάσει τη ζωή τους.

    Το δυστύχημα αποδόθηκε σε ανθρώπινο λάθος. Την υπερβολική ταχύτητα. Τότε, δικάστηκε και αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο β’ μηχανοδηγός (ο α’ μηχανοδηγός ήταν ένα από τα 3 θύματα).

    Ο Ισίδωρος Ντογιάκος όταν θα παραλάβει τη δικογραφία, θα τη μελετήσει για να διαπιστώσει εάν έχουν ερευνηθεί οι πανομοιότυπες με το δυστύχημα στα Τέμπη καταγγελίες: ότι και τότε το δυστύχημα δεν θα είχε προκληθεί εάν το σιδηροδρομικό δίκτυο είχε εκσυγχρονιστεί.

    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει εάν απαιτείται μία νέα έρευνα για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και προς αυτή την κατεύθυνση.

    Διαβάστε επίσης

    Τραγωδία στα Τέμπη: Στην κηδεία του μηχανοδηγού Σπύρου Βούλγαρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Τέμπη: Στην ανακρίτρια Λάρισας καταθέτουν εν ενεργεία και συνταξιούχοι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ

    Αποκαλυπτικό: Έφοδος της Αρχής των τρένων στον ΟΣΕ για στοιχεία που δεν δόθηκαν-Τι θα γίνει με το Πιστοποιητικό Ασφαλείας



    ΣΧΟΛΙΑ