• Κοινωνία

    Παρέμβαση Ντογιάκου: Δύο εισαγγελείς θα ερευνήσουν «τις συνομιλίες αξιωματικών της ΕΛΑΣ με νονούς της νύχτας»

    Ισίδωρος Ντογιάκος

    Ισίδωρος Ντογιάκος


    Την άμεση διερεύνηση των μηνυμάτων, στα οποία ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ φέρονται να συνομιλούν με νονούς της νύχτας και να “στηρίζουν” κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

    Ο Ισιδώρος Ντογιάκος παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο τη διενέργεια έρευνας. Μάλιστα ζήτησε να αναλάβουν την υπόθεση 2 εισαγγελείς λόγω της σοβαρότητας της προκειμένου να ολοκληρωθεί γρήγορα.

    Τις συνομιλίες έφερε σήμερα στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συνομιλίες βρέθηκαν σε εφαρμογές (Viber και WhatsApp) κινητών τηλεφώνων προσώπων που έχουν δολοφονηθεί με συμβόλαια θανάτου εδώ και μήνες.

    Ο πρώτος εντοπισμός τέτοιων συνομιλιών έγινε μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων.

    Κατά το δημοσίευμα, σε αυτές τις συνομιλίες φέρονται να ακούγονται νυν ανώτατοι παράγοντες της Κατεχάκη να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς. Η βοήθεια θα ερχόταν με πλημμελείς ελέγχους ώστε τα κυκλώματα να μπορέσουν να συνεχίσουν την παράνομη δραστηριότητα τους.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επικαλούνται πρόσβαση σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να αναλάβουν κρίσιμες θέσεις αστυνομικοί της επιλογής τους.

    Διαβάστε επίσης:
    Μνημόσυνο για τα 27 χρόνια από τον θάνατο του αντιναύαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου στα Ίμια



    ΣΧΟΛΙΑ