• Κοινωνία

    Novartis: Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος-Ελένη Τουλουπάκη

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος-Ελένη Τουλουπάκη


    Ειδικό Δικαστήριο μόνο για 2, τον Δημήτρη  Παππαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη, αποφάσισε λίγο πριν από τις 10.30 τη νύχτα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

    Η παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και της τότε εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς γίνεται για λιγότερα αδικήματα από αυτά που αρχικά είχαν κατηγορηθεί για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του κ.Παπαγγελόπουλου με στόχο την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε μίζες της Νοβάρτις και τους χειρισμούς της κ.Τουλουπακη που ήταν επικεφαλής της εισαγγελικής έρευνας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρώην υπουργός ομόφωνα παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

    Η εισαγγελέας παραπέμπεται κατά πλειοψηφία, για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος. Πληροφορίες ήθελαν την εισαγγελέα να παραπέμπεται και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος τελεσθείσα δια παραλείψεως.

    Ωστόσο, ούτε οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι δεν έχουν σαφή εικόνα μέχρι τώρα καθώς ουδείς φρόντισε να δώσει τις ακριβείς κατηγορίες της παραπομπής σε ένα Ειδικό Δικαστήριο, πρωτίστως στους κατηγορούμενους και δευτερευόντως σε  δημοσιογράφους λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

    Πλήρης είναι η απαλλαγή των 2 επίκουρων εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη.

    Με το ίδιο βούλευμα απηλλάγησαν και όλοι οι καταγγελλόμενοι δημοσιογράφοι και εκδότες από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

    Το βούλευμα δημοσιεύθηκε κυριολεκτικά στην… εκπνοή της 30ης Ιουνίου, η οποία είναι η τελευταία ημέρα που υπηρετούν στο δικαστικό σώμα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, όπως ο πρόεδρος του ΣτΕ Δημ.Σκαλτσούνης. Από αύριο είναι συνταξιούχοι.

    Έτσι, για να μην υπάρξει καθυστέρηση στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, με μία κλήρωση  νέου δικαστικού συμβουλίου, τα μέλη του κατέληξαν στην απόφαση τους μετά από μία διάσκεψη μέχρι… τελικής πτώσεως.

    Οι ανώτατοι δικαστές από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας υιοθέτησαν εν μέρει την πρόταση της εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ελένης Μετσοβίτου-Φουρλή.

    Στην πρόταση της είχε ζητήσει την παραπομπή της κ.Τουλουπάκη και για άλλα αδικήματα, όπως και την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο των 2 επίκουρων εισαγγελέων της.

    Διαβάστε επίσης

    Novartis: Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο των Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη



    ΣΧΟΛΙΑ