• Κοινωνία

    Novartis: Απολογείται στην ανακρίτρια ο Κώστας Βαξεβάνης

    Κώστας Βαξεβάνης

    Κώστας Βαξεβάνης


    Στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου άρχισε πριν από λίγο την απολογία του ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για τις διευρυμένες καταγγελίες περί παρεμβάσεων στην έρευνα της Novartis.

    Η απολογία του κ. Βαξεβάνη αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος αναμένεται ενώπιον της ανακρίτριας να αποκαλύψει τις «πηγές» των επίμαχων δημοσιευμάτων του.

    Ο κ. Βαξεβάνης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

    Οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Βαξεβάνη σχετίζονται με τη φερόμενη παρασκηνιακή ανάμειξή του στην σκευωρία της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και με δημοσιεύματα της εφημερίδας του, προκειμένου να ενοχοποιηθούν, χωρίς στοιχεία, πολιτικά πρόσωπα, από τα οποία τα περισσότερα έχουν ήδη από τις δικαστικές αρχές απαλλαγεί.

    Ο δικηγόρος του Γιάννης Μαντζουράνης σε δήλωσή του ανέφερε:

    «Η αμεροληψία του δικαστή είναι συνταγματικό καθήκον του, η δικαστική ανεξαρτησία όμως είναι διαρκές ζητούμενο, που κρίνεται κάθε φορά από τις πράξεις και παραλείψεις του δικαστή.

    Σήμερα άρχισε η αποδόμηση ενός κατηγορητηρίου, που κατασκευάστηκε με πολιτική εκδικητικότητα και εμπάθεια και γι’ αυτό κακοποιεί την αλήθεια αγνοώντας ή και παραποιώντας κρίσιμα έγγραφα της δικογραφίας. Ωστόσο η αλήθεια και θα αποκαλυφθεί και θα εκδικηθεί τους βιαστές της».

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονομικός εισαγγελέας: Δεν προκύπτει δωροδοκία από την εξέταση των λογαριασμών του Άδωνι Γεωργιάδη -Τι αναφέρει η πράξη αρχειοθέτησης



    ΣΧΟΛΙΑ