• Κοινωνία

    Νόμιμη η… «γιάφκα» της Novartis – Νοικιάστηκε από την αστυνομία


    Μέσα στον ορυμαγδό των αλληλοκαταγγελιών για παρεμβάσεις ένθεν κακείθεν  στην έρευνα για τη Novartis, μια «είδηση» που έγινε πρωτοσέλιδο ήρθε να… ελαφρύνει το βαρύ κλίμα.

    Για ύπαρξη «γιάφκας» πίσω από την αμερικάνικη πρεσβεία στην οποία φέρονται να συναντούσαν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis, μιλούσε το δημοσίευμα.

    «Τη… γιάφκα τη νοίκιασε η… αστυνομία, βάσει νόμου για τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων», απαντούν πηγές της Εισαγγελίας Διαφθοράς και εξηγούν ότι όλα έγιναν νόμιμα.

    Όπως σχολίαζαν, η συγκεκριμένη πρακτική προβλέπεται από το νόμο περί προστασίας μαρτύρων και εφαρμόστηκε σε πολλές υποθέσεις όπου.υπήρχαν προστατευόμενοι μάρτυρες. Όντως, λένε οι πηγές, υπήρχε το συγκεκριμένο διαμέρισμα, το οποίο νοικιάστηκε από το τμήμα προστατευόμενων μαρτύρων της Ασφάλειας και εκεί δίνονταν οι καταθέσεις των.μαρτύρων.

     Βάσει του νόμου, οι προστατευόμενοι μάρτυρες για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπεται να προσέρχονται σε εισαγγελικά γραφεία για καταθέσεις. Το τμήμα προστασίας μαρτύρων μετέφερε οδικώς τους εισαγγελείς στο σημείο κάτω από άκρα μυστικότητα για λόγους προστασίας των μαρτύρων.

    Οι ίδιες πηγές λένε ότι οι περισσότερες καταθέσεις δόθηκαν στο διαμέρισμα και οι τελευταίες, στην Ασφάλεια Αττικής. Γιατί, όμως δόθηκαν καταθέσεις και στην Ασφάλεια;

    Διότι το διαμέρισμα ξενοικιάστηκε από την αστυνομία και η εκτίμηση των εισαγγελικών πηγών είναι ότι ξενοικιάστηκε γιατί δεν υπήρχαν άλλα… χρήματα για το ενοίκιο.



    ΣΧΟΛΙΑ