• Κοινωνία

    Νύχτα βανδαλισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Μεγάλες υλικές καταστροφές και προσαγωγές (pics & video)

    • NewsRoom

    Από την πυρπόληση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στα Εξάρχεια


    Μία σειρά από καταδρομικές επιθέσεις και βανδαλισμούς σε καταστήματα και ΑΤΜ πραγματοποίησαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκης.

    Ειδικότερα, βανδαλισμοί σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και, συγκεκριμένα, στην οδό Μητροπόλεως, οι οποίοι θεωρήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές ως αντίποινα για τις εκκενώσεις καταλήψεων κτηρίων και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην επιχείρηση εκκένωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Κουκάκι.

    Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε πορεία 150 – 200 ατόμων, με συνθήματα και φέιγ βολάν, η οποία ξεκίνησε από το Μοναστηράκι, ενώ, λίγη ώρα αργότερα, καταγράφηκε μπαράζ βανδαλισμών στην οδό Μητροπόλεως. Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, ομάδα ατόμων προκάλεσε ζημιές σε καφετέρια, καθώς και σε ένα σούπερ μάρκετ, αλλά και σε ΑΤΜ. Παράλληλα, γέμισαν με συνθήματα τους τοίχους στους γύρω δρόμους.

    Νύχτα βανδαλισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
    Νύχτα βανδαλισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Οι καταδρομικές επιθέσεις συνέχισαν με στόχο τα Εξάρχεια, όπου ομάδες αγνώστων έκαψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί λίγες ώρες νωρίτερα στην περιοχή από τον δήμο Αθηναίων. Όπως κατέθεσε κάτοικος της περιοχής, αρχικά εθεάθη ένας άγνωστος να προσπαθεί να βάλει φωτιά στο δέντρο με αναπτήρα, χωρίς όμως επιτυχία, καθώς επενέβησαν μαγαζάτορες της περιοχής. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, έγινε δεύτερη επίθεση εναντίον του δέντρου, επιτυχημένη αυτή τη φορά, αφού κατάφεραν να καταστρέψουν μεγάλο μέρος του δέντρου.

    Οι βανδαλισμοί, ωστόσο, δεν περιορίστηκαν μόνο στην Αθήνα, καθώς και στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν επιθέσεις, με εκτεταμένες υλικές καταστροφές. Πιο συγκεκριμένα, μία ομάδα αγνώστων, λίγο μετά τις 11 τη νύχτα, βρέθηκε στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας, προκαλώντας ζημιές σε καταστήματα.

    Νύχτα βανδαλισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
    Νύχτα βανδαλισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Περίπου 30 άτομα πετούσαν πέτρες, προκαλώντας φθορές σε μαγαζιά που βρίσκονται στη περιοχή, για να διαφύγουν τρέχοντας στη συνέχεια από την οδό Ναυαρίνου. Μετά από λίγη ώρα, έγιναν 29 προσαγωγές από την αστυνομία, στην οδό Εγνατίας, κοντά στη Καμάρα. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα το πρωί.

    Νύχτα βανδαλισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Ακολούθησε νέα καταδρομική επίθεση στις 40 Εκκλησιές. Σύμφωνα με το ThessNews, οι άγνωστοι, στις 4 τα ξημερώματα, πυρπόλησαν στην οδό Επταπυργίου κοντά στη Μονή Βλατάδων δύο μικρά σκαπτικά μηχανήματα, ενώ στην οδό Βιζυηνού έκαψαν ένα βαν αλυσίδας σούπερ μάρκετ και ένα ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς.



    ΣΧΟΛΙΑ