• Κοινωνία

    Νέο συλλαλητήριο από ΠΑΜΕ και συνδικάτα προς την πρεσβεία του Ισραήλ

    • NewsRoom
    διαδηλωτές σε συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τη Γάζα


    Xιλιάδες διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που έκαναν χθες το ΠΑΜΕ και εργατικά συνδικάτα, πήραν μέρος σε μεγάλο συλλαλητήριο, το μεσημέρι της Κυριακής στην Αθήνα με κυρίαρχο το αίτημα «να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα».

    Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από το Πάρκο Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ, μπροστά από την οποία οι διαδηλωτές περνούσαν επί μισή ώρα, με κεντρικό σύνθημα, το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Στην κεφαλή της πορείας ήταν μια τεράστια παλαιστινιακή σημαία.

    Νωρίτερα στο Πάρκο Ελευθερίας χαιρετισμό απηύθυναν οι Παντελής Περδίκης μέλος της Γραμματείας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, και Παύλος Αλεξανδράκης, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

    Στη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Πάρκο Ελευθερίας καταγγέλθηκε από τους συγκεντρωμένους η στάση της ελληνικής κυβέρνησης «που απείχε στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για το ψήφισμα της Ιορδανίας για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα».

    Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής μέλη του Πολιτικού Γραφείου. Παραβρέθηκε επίσης και ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιουσέφ Ντορχόμ.

    Στη συγκέντρωση διαβάστηκε ευχαριστήριο μήνυμα προς το ΠΑΜΕ και τα εργατικά συνδικάτα της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών, ενώ το συλλαλητήριο χαιρέτισε η Παλαιστινιακή Παροικία, το Παλαιστινιακό Σπίτι και τα μέλη τους.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Επικοινωνία Μακρόν-Σούνακ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

    Κασσελάκης: Είμαι εξοργισμένος για τη συγκάλυψη στο δυστύχημα των Τεμπών

    Θεσσαλονίκη: Επίθεση 20 ατόμων κατά οργανωμένου οπαδού



    ΣΧΟΛΙΑ