ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φινλανδία: Ανθρωπιστική καταστροφή που ισοδυναμεί με αποτυχία της ανθρωπότητας, χαρακτήρισε ο πρόεδρος Στουμπ την κατάσταση στη Γάζα
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με τη διοχέτευση της βοήθειας στη Γάζα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.
“Οι ηγέτες τόνισαν τη σημασία να φθάσει επείγουσα ανθρωπιστική υποστήριξη μέσα στη Γάζα. Συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού στις προσπάθειες να φθάσουν καίριας σημασίας τρόφιμα, καύσιμα, νερό και φάρμακα σε εκείνους που τα χρειάζονται, και να βγουν οι ξένοι υπήκοοι” από τη Γάζα, δήλωσε εκπρόσωπος του Σούνακ.
“Εξέφρασαν την κοινή ανησυχία τους για τον κίνδυνο κλιμάκωσης στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα στη Δυτική Όχθη” και συμφώνησαν στην ανάγκη να μην παραβλεφθεί “το μακροπρόθεσμο μέλλον της περιοχής, ιδιαίτερα η ανάγκη για μια λύση δύο κρατών”.
Διαβάστε επίσης
Τζέικ Σάλιβαν: Το Ισραήλ πρέπει να διακρίνει τους αμάχους από την Χαμάς
Διπλωματικές πηγές: Η Ελλάδα διερευνά τη δημιουργία ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου για τη Γάζα
ΠΟΥ: Ανησυχία για τις απειλές εκκένωσης νοσοκομείου στη Γάζα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βουλή: Στο γραφείο του πρωθυπουργού διαβιβάζεται το αίτημα του Ανδρουλάκη για προ ημερησίας για την Παλαιστίνη
- Φινλανδία: Ανθρωπιστική καταστροφή που ισοδυναμεί με αποτυχία της ανθρωπότητας, χαρακτήρισε ο πρόεδρος Στουμπ την κατάσταση στη Γάζα
- Πούτιν-Πεζεσκιάν: Συνομιλία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-ΗΠΑ
- Βύρων Βασιλειάδης: Η Venergy Maritime ανεβάζει ταχύτητα – Στα έξι πλοία ο στόλος της
