• Κοινωνία

    Νέο «καμπανάκι» Σύψα: Να καμφθεί ο κορονοϊός τώρα πριν είναι αργά

    • NewsRoom

    Ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, Νικόλαος Σύψας


    «Μέχρι την άνοιξη θα έχουμε μεγάλα προβλήματα», τόνισε ο λοιμωξιολόγος.

    Για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα μίλησε σήμερα ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορoνοϊό, Νίκος Σύψας.

    Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο Νίκος Σύψας τόνισε ότι «μέχρι την άνοιξη θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα». Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο λοιμωξιολόγος σημείωσε για ακόμη μια φορά για την κρισιμότητα της κατάστασης και τόνισε πως το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και συγκεκριμένα στην Αθήνα, όπου «εντοπίζεται η μεγαλύτερη επιδημιολογική πίεση».

    «Θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Είναι απλό, κρατάμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα. Η παρέμβαση που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ σημαντική. Η κατάσταση είναι δύσκολη στην Αττική. Τώρα πρέπει να καμφθεί η επιδημία, πριν είναι αργά», σημείωσε ο κ. Σύψας και τόνισε πως όλα χρειάζονται μέτρο και καλή θέληση.

    «Δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικό να γίνει υποχρεωτική και με πρόστιμο η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους», είπε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει ήδη έτοιμο πακέτο νέων μέτρων. «Και αν χρειαστεί, θα το πάρουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

    Σχολιάζοντας τη θετική διάγνωση του Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Σύψας είπε πως ο ιός «δεν κοιτά προέδρους, αλλά ευάλωτους ανθρώπους». Ερωτηθείς για τα σχολεία, ο λοιμωξιολόγος είπε πως είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση, προσθέτοντας πως ο βασικός όγκος των εκπαιδευτικών μονάδων λειτουργεί. Αναφορικά με τα ΜΜΜ, είπε πως η κατάσταση δεν ήταν καλή, αλλά τώρα αυξάνονται τα δρομολόγια.

    Κλείνοντας τη συνέντευξή του, τόνισε πως ο κορoνοϊός έχει έρθει για να μείνει για καιρό. «Κανείς δεν ξεμπέρδεψε εύκολα με μια πανδημία. Κρατούν 1,5 με 2 χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά, προβλέποντας παράλληλα «πολύ μεγάλα προβλήματα μέχρι την άνοιξη».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ