Επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Νέου Ηρακλείου όταν ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε σε μέλη της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), που πραγματοποιούσαν εκδήλωση και συζήτηση στο σημείο με αφορμή τον έναν χρόνο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Οι δράστες που, σύμφωνα με την αστυνομία ήταν 15 άτομα, με μαύρα ρούχα και κράνη, χτύπησαν κάποιους από τους συγκεντρωθέντες και στη συνέχεια διέφυγαν.
Από το επεισόδιο τραυματίστηκαν τρία άτομα, τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία, δεν επιθυμούσαν να μεταβούν σε νοσοκομεία.
Για το επεισόδιο διενεργείται προανάκριση και οι δράστες αναζητούνται.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σημειώθηκε άγρια επίθεση από ακροδεξιούς σε μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν φυλλάδια στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- BBC-Πόλεμος στην Ουκρανία: 128.115 νεκροί στρατιωτικοί οι επιβεβαιωμένες απώλειες του ρωσικού στρατού
- Reuters: Η ΕΕ αναζητά να κλείσει “παράθυρα” για ροή ρωσικού φυσικού αερίου
- Μπέσεντ για Fed: Να γίνει πλήρης αναθεώρηση – Να υπάρξει αμερόληπτη επανεξέταση ολόκληρου του θεσμού
- Ευρωαγορές: Πιέσεις έφερε η ασθενής έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ – Κέρδη 2,8% για την Orsted
