• Κοινωνία

    Νέο «φέσι» 65.000 ευρώ στη ΔΕΗ: Εφοριακοί με βίλα και πισίνα εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και «ξέχασαν» να το πληρώσουν!

    • NewsRoom


    Μετά την είδηση για τον ιδιοκτήτη βίλας στην Κηφισιά που είχε καταφέρει με… αλχημείες να ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, έρχεται στο φως άλλη μία παρόμοια περίπτωση με «πρωταγωνιστές» ζευγάρι εφοριακών.

    Το ζευγάρι από τον Βαρνάβα διαμένει εδώ και αρκετό καιρό σε βίλα 600 τετραγωνικών μέτρων με πισίνα. Έχει πάραυτα καταφέρει να ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο το οποίο φέρεται επίσης να μην πληρώνει.

    Η «κομπίνα» στήθηκε από το 2011 με το ζευγάρι να έχει «σπάσει» τη βίλα σε 3 μέρη: Υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο.

    Αν και όλη η βίλα είχε έναν μετρητή της ΔΕΗ, οι εφοριακοί εμφάνισαν άλλα 2 μαϊμού ρολόγια, ένα σε κάθε όροφο. Αιτήθηκαν μόνο για το ένα – το πραγματικό – να μπει στο οικιακό τιμολόγιο και μπήκε. Οι άλλοι 2 μετρητές, όπως προέκυψε από την έρευνα, παρέπεμπαν σε φωτοβολταϊκά, στην Παιανία.

    Το ζευγάρι μάλιστα είχε καταφέρει να μη γίνει διακοπή ρεύματος προσκομίζοντας – όπως θα αποδειχτεί αργότερα – πλαστά, ιατρικά πιστοποιητικά.

    Τρία χρόνια μετά, το 2017, το χρέος τους εκτοξεύτηκε στις 65.000 ευρώ.

    Οι εφοριακοί ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να φωτίζουν την πισίνα τους στη βίλα τους στο Βαρνάβα, χωρίς να πληρώνουν ρεύμα.

    Η βίλα εξακολουθούσε να ρευματοδοτείται, επειδή εμφάνιζαν συγγενικό τους πρόσωπο ως ιδιοκτήτη ενός ορόφου, ο οποίος είχε προσκομίσει πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας, βάσει του οποίου δεν μπορούσε η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα.

    Η επιχείρηση τελικά δέσμευσε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αλλά δεν βρήκε ούτε ένα ευρώ και βγάζει πλέον το ακίνητο στο σφυρί.



    ΣΧΟΛΙΑ