• Κοινωνία

    Νέο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Εξαρχείων

    • NewsRoom
    δέντρο


    Νέο χριστουγεννιάτικο δέντρο έστησε σήμερα ο Δήμος Αθηναίων στην πλατεία Εξαρχείων μετά τον βανδαλισμό του προηγούμενου από αγνώστους, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

    Όπως είχε προαναγγείλει ο Κώστας Μπακογιάννης, τα συνεργεία του δήμου αντικατέστησαν σήμερα το πρωί το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε γίνει στάχτη. Οι υπάλληλοι του δήμου βρέθηκαν νωρίς το πρωί στο σημείο, καθάρισαν την πλατεία, απομάκρυναν το καμένο έλατο και τοποθέτησαν ένα νέο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ίδιο ακριβώς σημείο.

    Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, είχε κάνει γνωστή την πρόθεση του δήμου να στολίσει και πάλι την πλατεία Εξαρχείων.

    Μάλιστα μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook είχε γράψει: «Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι. Η αγάπη πάντα νικάει το μίσος. Τα Χριστούγεννα δεν μπορεί να τα κάψει κανείς. Και είναι για όλη τη πόλη. Για αυτό και το δέντρο θα ξαναστηθεί. Κριτής των βανδάλων, που καμαρώνουν και στο YouTube, οι πολίτες των Εξαρχείων που θέλουν όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι Αθηναίοι να ζήσουν και να χαρούν».

    Στις 18 Δεκεμβρίου, ομάδα περίπου δέκα ατόμων έβαλε φωτιά στο έλατο της πλατείας, όπως φάνηκε και σε σχετικό βίντεο που δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο.

     



    ΣΧΟΛΙΑ