• Κοινωνία

    Νεκρός ο δράστης της ομηρίας λεωφορείου στο Ρίο ντε Ζανέιρο

    • NewsRoom


    Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όταν ένοπλος συνέλαβε ως ομήρους τουλάχιστον 16 επιβάτες λεωφορείου σε μία γέφυρα της πόλης και απειλούσε να βάλει φωτιά στο όχημα.

    Λίγη ώρα αργότερα ο δράστης της ομηρίας σκοτώθηκε από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών της αστυνομίας, δήλωσε επίσημη πηγή. «Ήταν απαραίτητο να πυροβολήσουμε» τον άνδρα, δήλωσε στo τηλεοπτικό δίκτυο Globo ο συνταγματάρχης Μάουρο Φλίες, ο οποίος διευκρίνισε πως 31 άνθρωποι είχαν συλληφθεί ως όμηροι πάνω στο λεωφορείο.

    Ο αριθμός των ανθρώπων που κρατούνταν ήταν τουλάχιστον 22 κατά την έναρξη του περιστατικού, γύρω στις 05:30 τοπική ώρα (11:30 ώρα Ελλάδας), όμως έξι από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια.

    Πολλοί αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου, προσπαθώντας να διαπραγματευθούν με τον απαγωγέα, ο οποίος, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο G1, κρατούσε περίστροφο και είχε μαζί του ένα μπιτόνι βενζίνη.

    Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη γέφυρα που συνδέει το Ρίο με τη γειτονική πόλη Νιτερόι, η οποία είναι πολύ πολυσύχναστη αυτή την ώρα του πρωινού, έχει σταματήσει.



    ΣΧΟΛΙΑ