• Κοινωνία

    Νέα Σμύρνη: Σήμερα η δίκη του 22χρονου – Τι δήλωσαν η μητέρα και ο συνήγορός του


    Ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθεί σήμερα ο 22χρονος που παρενόχλησε τη νεαρή κοπέλα στη Νέα Σμύρνη, όταν την ακολούθησε καθώς εκείνη έμπαινε στην πολυκατοικία όπου μένει.

    Ο 22χρονος είναι αντιμέτωπος με την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή. Ο φοιτητής συνελήφθη την Πέμπτη μετά την καταγγελία κοπέλας, την οποία ακολούθησε «με το μόριο έξω», καθώς εκείνη έμπαινε στην πολυκατοικία που διαμένει στη Νέα Σμύρνη.

    Η νεαρή κοπέλα δημοσιοποίησε βίντεο στα social media από κάμερα ασφαλείας της πολυκατοικίας και έτσι οι αστυνομικές αρχές τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια, βέβαια, έγιναν κι άλλες καταγγελίες εναντίον του από άλλα θύματά του που τον αναγνώρισαν.

    Ο 22χρονος νεαρός που κυνήγησε με το «μόριό του έξω» τη νεαρή γυναίκα στην Νέα Σμύρνη φέρεται να εμπλέκεται σε τρεις παρόμοιες περιπτώσεις που σημειώθηκαν σε Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Ακρόπολη.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο περιπτώσεις τον Αύγουστο, η μία στο Π. Φάληρο σε βάρος 24χρονης και η άλλη στην Ακρόπολη σε 22χρονη. Η τρίτη υπόθεση αφορά στην προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας εις βάρους 28χρονης στη Νέα Σμύρνη, τον Σεπτέμβριο του 2020. Και οι τρεις γυναίκες τον αναγνώρισαν.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτός από τις περιπτώσεις σε Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Ακρόπολη, ερευνάται και μια ακόμη καταγγελία γυναίκας από την Κύπρο, η οποία επικοινώνησε μέσω email με τις Αρχές και υποστήριξε ότι αναγνωρίζει τον 22χρονο φοιτητή, καθώς την είχε παρενοχλήσει τον περασμένο Μάρτιο στην περιοχή της Καλλιθέας.

    Ο 22χρονος είχε ζητήσει και έλαβε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί. Κατέθεσε το Πλημμελειοδικείο, αλλά και η μητέρα του, προκειμένου να πειστεί η έδρα, ώστε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του. «Δεν υπάρχει περίπτωση φυγής. Θα είμαι εδώ, στο δικαστήριο. Θέλω να τελειώσει γρήγορα αυτό και για την οικογένειά μου», είπε ο κατηγορούμενος. Το αίτημά του, όμως, απορρίφθηκε.

    Την ίδια στιγμή, δύσκολες ώρες φέρεται να περνάει η μητέρα του 22χρονου κατηγορούμενου, η οποία δήλωσε ότι είναι κοινωνική λειτουργός και εργάζεται με εφήβους. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ίδια φέρεται να κατέθεσε στο δικαστήριο: «Το παιδί μου είναι εξαιρετικό, είναι φοιτητής, έχει τη δουλειά του, έχει την κοπέλα του, είμαι συντετριμμένη. Δεσμεύομαι να είμαι συνέχεια μαζί του, είμαι και σε επαφή με ψυχολόγο για να κάνει ψυχοθεραπεία, μήπως συμβαίνει κάτι. Ο γιος μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Το ίδιο και ο αδελφός του, ο οποίος είναι φοιτητής».

    Στη συνέχεια τα έντονα συναισθήματα την λύγισαν και ξέσπασε σε κλάματα, λέγοντας προς την έδρα: «Είμαστε συνέχεια κοντά στα παιδιά μας κι εγώ και ο άντρας μου. Δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί στο παιδί μας να συμβαίνει κάτι. Αν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί μου, θα το είχα αντιμετωπίσει. Θα εμφανιστεί σίγουρα στο δικαστήριο. Στα social media το τι λέγεται… Του λένε να αυτοκτονήσει και ο ίδιος και ο άλλος μου ο γιος».

    Επιπροσθέτως, ο συνήγορος του 22χρονου, Γιώργος Μυταλούλης, είχε τονίσει στο δικαστήριο: «Η αναγνώριση δεν έγινε με άλλους δέκα. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας. Δεν θα πάθει κάτι η Δικαιοσύνη αν αφεθεί ελεύθερος για δυο μέρες. Να τον δείτε με συμπάθεια. Είναι ένα παιδί 22 χρόνων. Είναι δυνατόν να βγει έξω να κάνει τα ίδια; Δεν μπορεί καν να βγει έξω. Θα τον σκοτώσουν. Υπάρχουν 2.500 ύβρεις στο Facebook».

    Λίγο μετά, ο κ. Μυταλούλης, είχε πει μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Είναι διογκωμένη η υπόθεση. Θα καταδειχθεί η πραγματική διάσταση του θέματος. Αυτή τη φορά τα social media λειτούργησαν αρνητικά. Μιλάμε ότι έχει γίνει μια φρενίτιδα. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί, από μια εξαιρετική οικογένεια».

    Διαβάστε ακόμη:

    Νέα Σμύρνη: Κρατούμενος μέχρι την δίκη του τη Δευτέρα ο 22χρονος που κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας

    Ποινική δίωξη για πλημμέλημα κατά του 22χρονου επιδειξία στη Νέα Σμύρνη

    Νέα Σμύρνη: Στον εισαγγελέα ο 22χρονος επιδειξίας – Πότε και πού είχε «ξαναχτυπήσει»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ