• Κοινωνία

    Νέα Υόρκη: Θλίψη στην ομογένεια για τον θάνατο 20χρονης Ελληνοαμερικανίδας σε τροχαίο

    • Του Δημήτρη Τσάκα - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


    ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σοκ, με όλη τη σημασία της λέξεως έχει προκαλέσει στην ομογένεια ο τραγικός θάνατος της 20χρονης Κυριακούλας Γασπαρή σε τροχαίο στο Λέβιτάουν του Λονγκ Αϊλαντ.

    Το τραγικό συμβάν όπως ανέφερε κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» ο εκπρόσωπος τύπου του Αστυνομικού Τμήματος του Wantagh του Λονγκ Αϊλαντ συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Ιουλίου 2020 και συγκεκριμένα στις 1.04 π.μ., όταν το όχημα τύπου «2015 Nissan Pathfinder» το οποίο οδηγούσε 20χρονος στην συμβολή της Gardiners Avenue και Harbor Lane έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Ο οδηγός και η ομογενής τραυματίστηκαν σοβαρά και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Λονγκ Αϊλαντ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της Κυριακούλας και όπου νοσηλεύεται ο 20χρονος.

    Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας επεσήμανε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και ότι το συμβάν προς το παρόν έχει καταχωρηθεί ως αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Παράλληλα τόνισε ότι δεν προτίθενται να δώσουν προς το παρόν στην δημοσιότητα τα ονόματα του οδηγού και του θύματος. Η σορός της άτυχης Κυριακούλας αύριο, Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020 από τις 10.00 π.μ. έως και τις 11.00 π.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρκέλλας στο Γουάντα στην διεύθυνση 1960 Jones Ave, Wantagh, NY 11793. Αμέσως μετά ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Γεώργιος Κολιός θα τελέσει τη Νεκρώσιμη Ακολουθία.

    Η Κυριακούλα είναι μοναχοκόρη του Γιώργου και της Ρένας Γασπαρή, μελών και υποστηρικτών της κοινότητας της Αγίας Μαρκέλλας και ο π. Γεώργιος ήταν από τους πρώτους που πληροφορήθηκε για το τραγικό συμβάν και χθες σχεδόν όλη την ημέρα ήταν στο πλευρό των χαροκαμένων γονέων. «Το λεξιλόγιό μου είναι πολύ φτωχό για να εκφράσει την θλίψη και τον θρήνο της οικογένειας. Δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη από τον πόνο. Δεν πίστευα ποτέ ότι ο Θεός θα με αξίωνε να τελέσω τη νεκρώσιμη ακολουθία της Κυριακούλας μας που έφυγε τόσο πρόωρα από τον μάταιο ετούτο κόσμο», επεσήμανε ο π. Γεώργιος. Οι γονείς της Κυριακούλας κατάγονται από τα Καρδάμυλα της Χίου. Οι προσπάθειες των «Αναμνήσεων» να επικοινωνήσουν με τους γονείς και τους θείους τους δεν καρποφόρησαν μέχρι και ετούτη την ώρα.

    Μέλη και στελέχη της κοινότητας της Αγίας Μαρκέλλας, καθώς επίσης της Χιακής Ομοσπονδίας και του ιστορικού Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» με τα οποία επικοινωνήσαμε επεσήμαναν ότι δεν γνώριζαν κάτι παραπάνω. Επωφελούμενοι της ευκαιρίας εξέφρασαν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένεια Γασπαρή και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να παραστούν στην νεκρώσιμη ακολουθία και να της απευθύνουν το στερνό αντίο.



    ΣΧΟΛΙΑ