• Κοινωνία

    Νέα Υόρκη: Εντοπίστηκε ο ιός της πολιομυελίτιδας στα λύματα της πόλης

    • NewsRoom


    Η πολιομυελίτιδα εντοπίστηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης, υποδηλώνοντας τοπική κυκλοφορία του ιού, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας την Παρασκευή.  Επίτροπος Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Δρ. Mary Bassett, χαρακτήρισε τα ευρήματα ανησυχητικά.

    Ο Μπάσετ είπε ότι οι τοπικοί και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας αξιολογούν επιθετικά πόσο έχει εξαπλωθεί η πολιομυελίτιδα στην πόλη και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η πολιομυελίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη παράλυση των χεριών και των ποδιών και σε ορισμένες περιπτώσεις θάνατο. Οι υγειονομικοί υπάλληλοι καλούν τους μη εμβολιασμένους να κάνουν άμεσα το εμβόλιο.

    Η πορεία των εμβολιασμών

    Οι συνήθεις εμβολιασμοί στα παιδιά έχουν μειωθεί στη Νέα Υόρκη από το 2019, γεγονός που έχει αυξήσει τον κίνδυνο επιδημιών, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας. Περίπου το 14% των παιδιών της Νέας Υόρκης ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών δεν έχουν ολοκληρώσει τη σειρά εμβολιασμού τους κατά της πολιομυελίτιδας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν προστατεύονται πλήρως από τον ιό.

    Υπάρχουν μερικές γειτονιές στην πόλη όπου λιγότερο από το 70% των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας είναι πλήρως εμβολιασμένα, γεγονός που θέτει τα παιδιά σε αυτές τις κοινότητες σε κίνδυνο να κολλήσουν πολιομυελίτιδα.

    Διαβάστε επίσης

    Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση με ύβρεις συνδεδεμένες με περίεργες εποχές

    Ελ Εριάν: «Παραμένει ο κίνδυνος της ύφεσης για τις ΗΠΑ»



    ΣΧΟΛΙΑ