• Κοινωνία

    Nέα έρευνα για τις φωτιές σε Κύθηρα και Μάνη μετά τις καταγγελίες Λιότσιου


    Νέα έρευνα για τις φωτιές στα Κύθηρα και τη Μάνη προκάλεσαν οι καταγγελίες του  πραγματογνώμονας της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου.

    Τα όσα αναφέρει στη μήνυση του για τις ηχογραφημένες απειλές από τον πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο και τα περί «παιχνιδιών» ανώτατων στελεχών για να «φαγωθούν» άλλα στελέχη, θέτοντας όμως με κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, προκάλεσαν την παρέμβαση των Εισαγγελιών των δύο περιοχών.

    Οι προϊστάμενοι των Εισαγγελιών Πειραιά και Καλαμάτας έδωσαν παραγγελίες για να επανελεγχθούν οι δικογραφίες και να επανεξεταστούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, με βάση πλέον τις βαρύτατες καταγγελίες  του πραγματογνώμονα.

    Στην ηχογραφημένη συνομιλία που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη , ο  πρώην  αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος φέρεται να μιλά για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ αξιωματικών.

    Σύμφωνα με τον Λιότσιο, θέλοντας να τον πιέσει για να αλλάξει την πραγματογνωμοσύνη του για το Μάτι, του έχει πει:

    «Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

    Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, παράλληλα με την έρευνα για τις καταγγελίες του Λιότσιου,  διενεργεί ξεχωριστή προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί η νομιμότητα της ηχογραφημένης συνομιλίας.



    ΣΧΟΛΙΑ